Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antidepresszánsoktól azért...

Az antidepresszánsoktól azért híznak, mert meghozza az étvágyat, vagy a hormonoknál kavar be?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 14:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
szerintem, mert nem szoronganak. megjön az életkedvük, ebből adódóan az étvágyuk is....
2013. nov. 18. 14:27
 2/24 A kérdező kommentje:

Köszi!

Tehát,ha nekem a szorongás eddig az étvágyamat nem befolyásolta, akkor lehetséges,hogy nem fogok hízni?

Mert valahol olvastam,hogy hiába nem eszik mellette többet az ember, akkor is hízik,mert bekavar a hormonháztartásba!

2013. nov. 18. 14:32
 3/24 anonim ***** válasza:
Többnyire igen meghozza az étvágyat de van egy olyan depresszió hajlam ami pontosan az étvágyat hozza meg és bánatában eszik az ember de közben ha kap antidepresszánst akár ugyanazt a típust mint akinek nincs étvágya annál az illetőnél aki bánatában evett simán elveheti az étvágyát és fogyhat tőle valamennyit, persze nem feltétlen így van ez nem vagyok szakorvos de én elég sok ilyet hallottam.
2013. nov. 18. 14:36
 4/24 anonim ***** válasza:
41%

Az antidepresszánsok egyrészt nem olyan szerek, amik bármin is segítenének tehát arról beszélni, hogy mi lenne ha elfogyasztanánk.. értelmetlen, mert teljesen biztos, hogy nem akarjuk megenni.

Légyölő galócát sem eszünk, lehet beszélni arról hogy mivel járna a hatása..

Az antidepresszánsok az öngyilkossági hajlam növelésén kívül igen, tényleg komoly (és akár maradandó) károkat tudnak okozni az endokrin rendszerünkben.

Megjegyezném, hogy nem arra találták ki ezeket, hogy ne okozzanak komoly károkat az emberi szervezetben, tehát egyáltalán nem váratlan vagy meglepő, hogy károsak.

A pszichés problémák, betegségek csak állapotok.. egyik sem indokolja, hogy még mérgekkel bárki is tovább súlyosbítsa az állapotát.

2013. nov. 18. 15:01
 5/24 anonim ***** válasza:

Az egy fatális marhaság amitaz első írt ! Ha jobb az életkedved a biológiai folyamataid kiegyensúlyozottabbak, nem akar a szervezet zsírt raktározni, mert nem érez veszélyt. Éppen a szorongás növeli az étvágyat, mert a szervezet ösztönös szorongása az éhenhalástól, arra sarkallta evolúcionálisan az embert, hogy sokat egyen és raktározza a zsírt.

Egyszerűen bekavar a hormonegyensúlyba. Ez kiküszöbőlhetetlen !

2013. nov. 18. 15:11
 6/24 anonim ***** válasza:

És ezt egy másik 35%-os írta, nem én :)))

Tápi; 4. válasz írója.

2013. nov. 18. 15:13
 7/24 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor ha elvileg mindenképpen bekavar a hormonoknak, akkor miért van az,hogy valaki egyáltalán nem hízik meg tőle?
2013. nov. 18. 15:23
 8/24 anonim ***** válasza:

Mert minden embernek más az egészségi állapota, más a hormonális szabályozása .. kicsit. Van aki már 10 éves korára elhízik ugyan attól az étrendtől, amitől más csak 40 éves korára kezd el pocakosodni.

Miért? Mert különböző embertípusok vannak.

A gyógyszer legyen bármilyen erős, akkor is csak egy külső hatás. A külső hatásokat pedig igen különböző mértékben toleráljuk. Ki erre érzékenyebb, ki arra. Ki elhízásra hajlamosabb, ki szívbetegségekre.. adott gyógyszerre (vagy hatásra) különböző mértékben fognak reagálni.

2013. nov. 18. 15:26
 9/24 anonim ***** válasza:
Háromfélét szedtem több-kevesebb ideig. Kettőtől híztam, egytől fogytam (időben nem estek messze egymástól, a szorongásomra, hangulatomra általam érzékelhető hatásuk nem volt, az étkezési szokásaim nem különböztek), úgyhogy... RNG, kb.
2013. nov. 18. 19:48
 10/24 A kérdező kommentje:

Köszi!

Személy szerint a Cipralex-re lennék kíváncsi.

Mert olvastam,hogy többet híztak tőle, de amikor nekem pl. felírta a doki, meg is beszéltük,hogy olyat ír, amitől nem lehet hízni, mert a súlyom miatt is volt régen szorongásom.

2013. nov. 19. 05:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!