Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Még év elején kezdtem el...

Még év elején kezdtem el pszichológushoz járni. Eleinte sokat mosolygott, mostanában megváltozott, sokkal óvatosabb, úgy beszél, mintha attól félne, hogy nem értem meg, amit mond. Félnem kéne?

Figyelt kérdés

Lány vagyok, 16 leszek. Év elején rávettem magam, hogy elmenjek az iskolai pszichológusunkhoz. Kezdetben azért, mert úgy érzem, az embereknek van egy világa, én meg egy másikban élek. Eredetileg 3-4 ülésről volt szó, amennyiben nincs szükség többre, mostanában vagyunk túl nagyjából kétszer, háromszor annyin. Fát rajzoltunk és beszélgettünk az álmaimról, úgy tűnt, egyik sem tetszett neki túlzottan. Furának találja és rengetegszer rákérdez arra, hogy miért alszok az apámmal. Az ok az, hogy vannak dolgok, amik megijesztenek éjszaka is és nappal is. Volt egy kiborulásom, aminek során elég sok dolgot elmondtam neki, de még mindig csak egy részét a dolgaimnak. A többit már nem is merem igazán.

Tulajdonképp annyi a kérdésem, hogy ennyitől még nem hiszi, hogy valami beteg vagyok, ugye?

2013. nov. 16. 20:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
De konkrétan milyen dolgok?
2013. nov. 16. 21:50
 12/24 A kérdező kommentje:
11. válaszoló: Vegyes, de nem írnám le őket, mert mások azt mondták, hogy nem vagyok normális, vagy, hogy bebeszélem magamnak, amikor megemlítettem nekik ezeket. Nem értem, hogy mit kéne ezen bebeszélni, idegesítőek. Amikor lerajzoltam, is csak egy ember mondta, hogy jó lett. De biztos én vagyok a hülye, hogy elmondom.
2013. nov. 16. 22:04
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem labilis az idegrendszered. Ha téged megnyugtat apukáddal való alvás, akkor nyugodtan aludj mellette. Ha rendbejöszz érzelmileg, akkor úgyis megtörténik a természetes leválás. Nincs ebben semmi különleges és vannak gyerekek akiknek erre van szüksége.
2013. nov. 16. 22:58
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, ez most kicsit megnyugtatott.
2013. nov. 17. 08:09
 15/24 anonim ***** válasza:
Pszichológus csak akkor tud segíteni, ha őszinte vagy hozzá. Ha elhallgatsz dolgokat, akkor csak fél siker ...
2013. nov. 17. 12:23
 16/24 RhisiartK ***** válasza:
Szia! Ahogy az előttem szóló is mondta, a pszichológus csak akkor tud segíteni, ha őszintén elmondasz neki mindent. Valószínűleg akkor, megértené azt is, hogy miért alszol édesapáddal és tudna is segíteni, hogy ne félj azoktól a dolgoktól, hogy ne zavarjanak. Amúgy nem tudom, hogy a többi válaszoló mit gondol, de engem nagyon érdekelnek azok a rajzok és dolgok a szobádban.
2013. nov. 17. 12:59
 17/24 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, sőt az álmaid is, talán mi is el tudjuk dönteni, hogy azok furák vagy sem ....
2013. nov. 17. 14:09
 18/24 anonim ***** válasza:
A 13/17-es! Érdekes, hogy te ebből az egészből azt szűrted le, hogy a kérdezőnek labilis az idegrendszere, ami szerinted nem nagy ügy .... Nem értek veled egyet!
2013. nov. 17. 14:11
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Majd próbálok vele beszélni, bár mivel a szüleim küldtek el első sorban, ők pedig azt mondják, haladjunk és csak oldjuk meg, hogy jobban tudjak kommunikálni az emberekkel, hagyok ki néhány dolgot. Már így is túl sok időt töltöttem el ott (így gondolják).

A rajzaim... Az egy érzékeny téma.

Az álmaimról viszont annyit mondhatok, hogy mindegyikben meghal valaki. Vannak bennük eltorzult, szenvedő állatok, rengeteg víz (félek a víztől, főleg, ha mély), hullák. A legutóbbiban bálnatetemeket fogdostam a víz alatt, mert beleestem valami tengerbe és arra vártam, hogy megfulladjak, viszont csak süllyedtem és kaptam levegőt, egyre sötétebb lett, mindenféle csúszós dolgok akadtak a lábaimra és a karjaimra. Vidámat nem álmodok. Legalábbis az elmúlt két-három évben nem tettem.

2013. nov. 17. 17:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy leírtad, de remélem a kommentelők nem akarnak itt sufnipszichológust játszani. A pszichológus szakember, évekig tanulja, hogy hogyan olvasson a rajzokban és adott esetben segítsen értelmezni az álmokat.

Kérdező, jövő héten kérlek oszd meg ezeket a kétségeidet a pszichológussal, mert azért van, hogy segítsen neked megoldani a problémáidat.

2013. nov. 17. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!