Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék segíteni?...

Hogyan tudnék segíteni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Haverom 30 év körüli fiútestvére évek óta depressziós. Legalábbis a család elmondása szerint. Ez azt jelenti, hogy olyan 4 éve nem mozdul ki a házból, idejének nagy részét a házban tölti a számítógép előtt. Kerüli az embereket, engem is. A család mindenben kiszolgálja, főleg az anyja. Sőt szerinte javulás is látszik (bár én nem látok). Az elején szedett állítólag gyógyszereket, de attól állítólag csak rosszabbul lett, ezért orvoshoz nem akar menni. A család pedig olyan jól van kisfiam alapon minden konfliktust kerül, kiszolgálja, megvesznek neki mindent. Az évek telnek, közben a srác jelentősen meg is hízott. Haverom nem él a családdal már, csak nekem szomszédaim, és így azért látom az eseményeket és bevallom nem tetszik. Az utóbbi években több durva esetet lehetett olvasni az újságokban, bár remélem persze, hogy nem ennyire rossz a helyzet. Mit tehetnék én mint szemlélő? Haveromnak néha felvetem, hogy hogy van a testvéred. Így kicsit tudnék hatni. Bár azt se tudom mi a megoldás. Gondolom az orvos lenne, de ha nem akar, akkor mi kellene, hogy jobban legyen? Állítólag a katonaság után kezdődtek vele a problémák, vagy a befejezetlen főiskola után. Azelőtt normális volt.

2013. nov. 15. 08:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Nézesd meg velük a Youtube-on:

"Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez"

"Lelki bajok, megoldások"

"Mire jó a hipnózis"

című sorozatokat.

2013. nov. 15. 10:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Az nem lehet, hogy a környezetének kellene változni? Másképpen viselkednie az eredmény érdekében? (nem értek hozzá, én még nem voltam depressziós)
2013. nov. 15. 10:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet, mert, ha ő maga nem kér segítséget, akkor ha adnál neki: sem fogadná el.

Én elküldeném egy homeopátiás orvoshoz, ott ugyanis olyan szert kap, aminek nincsen semmi mellékhatása.

Szörnyű lenne, ha így telne el az egész élete. Azonban megértem, ha hagyományos antidepresszánsokat nem akar bevenni! Addig is egy kis Wörishofener Nervenpflege-t szedhetne be esténként 3 tablettát, ez fitoterápiás és ilyenek vannak benne, mint orbácfű vagy citromfű, stb.

2013. nov. 15. 11:57
 4/6 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Meg ne bántsalak, jó szándékkal írom: neked sem ártana elgondolkozni, hogy miért nem bírod más hülyeségét látni.

Igazából semmi közöd hozzá, mindenkinek joga van, akár mások közreműködésével, tönkretenni a saját életét. Lehet, hogy neki ez a jó, te meg nem tudhatod.

Szerintem felejtsd el őket, másra használd a saját idődet.

2013. nov. 16. 11:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Vörösnefelejcs:

Félreérted, én csak leírtam az esetet, hátha hallok valami jó ötletet, amivel akár segíteni lehetne. Ha nem, nem. Ha meg kapok valami tanácsot és lenne olyan alkalom, hogy egy illetékesnek átadjam, akkor megteszem. A kérdést azért tettem fel, mert nem tudom a választ, hogyan lehetne segíteni. De nem akarok beavatkozni durván senki életébe.

2013. nov. 16. 21:52
 6/6 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Nem, nem hiszem, hogy félreértettem, :) Inkább tapasztalatból írom. Úgy értem, hogy nekem is fájt már a szívem mások miatt. Csak tudom, hogy nem sokat tehet egy kivülálló - mikor akik tehetnének, sem mindig képesek rá. Innen nézve, magadat kínozod. Feleslegesen.
2013. nov. 17. 11:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!