Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tehetek valamit azért, hogy...

Tehetek valamit azért, hogy ne így álljanak hozzám? Belefáradtam már ebbe.

Figyelt kérdés

Nagyon fiatal korom óta vannak problémáim azzal, hogy hogyan beszéljünk az emberekkel, hogyan reagáljunk arra, amit mondanak, mit ne tegyünk azért, hogy viszonylag jó kapcsolatban maradjunk velük. Mára már egész garmadám van olyan sémákból, amiket fel tudok használni egy beszélgetésben, de úgy tűnik, hogy ez a középiskolásokhoz már nem elég. 15 éves vagyok. Az általánosban voltak barátaim, akikkel elég sok dolgot meg tudtam beszélni, de mostanra ezek már csak ismerősök. Mindent megteszek mind az ő megtartásukra, mind az új barátok szerzésére, de egyik sem sikerül. Mosolygok, érdeklődök felőlük, nem ütöm bele az orromat a személyes dolgaikba, jó képet vágok mindenhez és a végtelenségig eltűröm, ha sértegetnek, nem szólok nekik semmiért. Ennek ellenére mindenki ellenségesen néz rám, bárhová megyek. Ha látom, hogy valaki egyedül van, igyekszem rámosolyogni, beszélgetésbe elegyedni vele, de csak fintorognak, vagy elnéznek. Nem beszélek olyan dolgokról, amik érdekelnek, igyekszem olyanoknak utánanézni, amik iránt ők érdeklődnek. Év elején még így ment minden nap, de már nem tudok vele mit kezdeni. Naponta jó, ha egy tanárral sikerül beszélnem és már ennyitől is kifáradok lelkileg. Az osztálytársaim szabályosan lepisszegnek, leintenek, mikor még alig szólaltam meg, azt sem tudják, mit akarok nekik mondani. Még a tanárok is ellenségesen néznek rám! Ilyenkor mi a fenét kéne csinálnom? Járok pszichológushoz már az év eleje óta, de csak rosszabbul érzem magamat. Főleg úgy, hogy még a családtagjaimmal sem beszélek. Egyszerűen nem érdeklem őket úgy, hogy ott van a testvérem is. Vagy nem tudom. Ő mindig kiáll és szerepel, én pedig erre képtelen vagyok, mert már csak annyitól is csengeni kezd a fülem, ha egy fél osztály előtt kell felolvasnom valamit még tíz másik emberrel magam mellett.

Egyetlen egy közelebbi barátnőm van, de mint pár napja egy kirohanásából kiderült, teljesen hülyének és ijesztőnek tart, csak azért van mellettem, mert kötelességének érzi. Így most enyhén magányosnak érzem magamat.

Gondolom ennek az egésznek önsajnáltatás-szaga volt, de ha esetleg van valami módszer arra, hogy ezeket megoldjam, akkor légyszíves írjátok meg őket! Elnézést, ha hosszú lett.

2013. nov. 4. 20:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem tudom megmondani, de valószínűnek tartom, hogy rengeteg ilyesmivel volt már dolga. Nem hiszem, hogy olyan "komoly " lenne a helyzet, hogy ne tudna segíteni.
2013. nov. 4. 22:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia

Nagyjából tudom mibe vagy. Én is hasonló helyzetben voltam. Engem is bántottak és néha kicsit tettlegességig is fajult. Az ilyen kisebb ütések és dobálások sztem provokációk. Legalábbis én így tapasztaltam a saját esetemben. Mintha provokálnának abban, hogy hátha nekik támadok és aztán jobban összeverhetnek.

Most ha belegondolok... ez talán még logikus is. Lehet tudattalanul, de erről van szó. Sztem ellenem így akarták kifejezni, hogy nem vagyok közéjük való és durván fogalmazva végülis ki akartak írtani az adott csoportból, ha nem is tudatosan. De ezt csak most látom be, ahogy elolvastam a kérdésed.

Sztem fontolóra vehetnéd, hogy osztályt vagy iskolát válts. (Ha osztályt váltasz benne van, hogy utána a másik osztályból is szemétkedjenek veled, amiért osztályt váltottál. Velem általánosban így volt.) Ezeket a bántalmazásokat meg kéne beszélned a pszichológussal és esetleg az osztályfőnökkel. Eléggé elmérgesedhet a helyzet.

Én egy olyan gimibe jártam ami a környék jó sulijának számít. Az egész városban híre van, meg hogy milyen nehéz bekerülni. Mégis még így évek után is azt gondolom hogy megviselt az a kegyetlenség, amivel találkoztam. És nem csak a buta állatok, akiknek nyilvánvaló hogy semmi jövőjük nincs, hanem az értelmesebb osztálytársaim is így viselkedtek.

Nem tudom ez téged hogyan érint. Engem nagyon rosszul érintett. Ami sztem gyógyír rá valamennyire, ha tanulsz önvédelmet. Nekem az vmennyit segített.

Na meg persze beszélned kell erről valakivel.

Kitartás :)

2013. nov. 4. 23:29
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Iskolát azért nem igazán szeretnék váltani, mivel mindig is ebbe a gimnáziumba akartam bekerülni, valamint a környékünkön ez az egyetlen olyan iskola, amelyikben két felsőfokút is letehet az ember.

Egyébként elvileg nagyon szorongó, stresszes vagyok, de nem vagyok biztos benne, hogy emiatt-e. Legalábbis a pszichológusom ezt mondta. Meg ugye nem esik olyan jól. Azt pedig nem tudom, hogy ez annak számít-e, de korábban is verekedtem már, ezért ha esetleg nekem jönnek, nem csak állni fogok ott. Önvédelemre a pénz miatt nem fognak beíratni.

2013. nov. 5. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!