Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Újrakezdtem a vagdosást,...

Újrakezdtem a vagdosást, teljesen kilátástalan az életem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

13 éves koromban kezdtem vagdosni magam, 16,5 éves koromig csináltam, majd abbahagytam. Viszont mostanában rengeteg feszültség ér, hatalmas családi problémáim vannak. Múlt hét óta 2× megvagdostam magam, mélyen és sokat, igaz, a combomon, hogy ne legyen feltűnő. Pszichiáterhez is járok, kaptam nyugtatót meg antidepresszánst, de nem segít...

Mit tegyek?

18/l

2013. nov. 4. 16:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mondd el, hogy megvágtad magad és kérdezd meg, nincs-e valami stresszkezelő terápia.

A gyógyszert szedd rendesen.

Én is szedek gyógyszert, viszont nem vagdosom magam. Sajnos együtt kell ezzel élni, és csak a magadba vetett hit segíthet még a többi dolgon kívül.

Az sem tart vissza, hogyan fog kinézni a bőröd?

2013. nov. 4. 16:14
 2/12 A kérdező kommentje:
A kezemet már tönkretettem, a lábamat nem sajnálom, mert csak addig vágok, amíg leér a legrövidebb farmershortom.
2013. nov. 4. 16:15
 3/12 anonim ***** válasza:
És mégis mire gondolsz, amikor szánt szándékkal szétbszod magad? Hogy ettől jobb lesz? Most mondanám, hogy logikus lenne nem csinálni többször, és abba lenne hagyva, de inkább a problémáidat kellene megoldani, és akkor azok is elmúlnának a vagdosással együtt. Mi a probléma?
2013. nov. 4. 16:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem megoldást várok a vagdosástól. Ez inkább enyhülést hoz, jobban érzem magam.

Igazából egy elég komplex családi problémáról van szó, ami évek óta tart, és egyre súlyosabbá válik. Probálnánk megoldani, de a nagymamám mártírkodik, hisztizik, duzzog, akármikor megpróbálnánk megbeszélni a dolgokat. Egyikünkre sem hallgat, lehetetlen vele értelmesen beszélni. Költözés nem megoldható.

2013. nov. 4. 16:47
 5/12 anonim ***** válasza:
próbáld a triptofánt
2013. nov. 4. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Megértelek!
2013. nov. 4. 21:15
 7/12 anonim ***** válasza:

Mondd el a pszichiáterednek, hogy megint vágod magad, ö tudni fogja, mit tegyél. Csak kitartás és akarat (meg persze szellemi erö) szükséges hozzá. Lehet, hogy nehéz, de más megoldás nincs.

Tudom, miröl beszélek, én is vagdostam magam.

2013. nov. 4. 21:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Már mondtam neki, dupla dózisra váltottunk, mindkét gyógyszernél, de ma mégis megvágtam magam (ez volt a 2. alkalom).
2013. nov. 4. 23:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Ja, oké, értem.

A vagdosás, öncsonkítás egy nagyon súlyos pszichés regresszió. A kérdező nem buta, felismerte magán, hogy nagyon jó feszültség levezető tevékenység is. Tudniillika szorongásnak borzasztó nagy a feszultség szintje. Amikor valaki nagyon erősen szorong, egy idő után a szorongás átvált félelemmé és elkezd valami racionális dologtól félni. A pszichés regresszióról keveset tudok. Az biztos, hogy valamiilyen tégőta fennálló lelki trauma következménye. A tunetekből lehet következtezni, hogy serdülés előtt vagy után történt a trauma. Egy dolog közós ezekben, mindig a fájdalom elnem fogadása áll ezek mögött. tRégebben mikor még jobban érdekelt ez a téma egész sokat tudtam róla, ma már keveset.

2013. nov. 5. 08:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem beszlj ujra az orvossal, mert lehet valtani kell gyogyszert!

Amugy sajnos en is vagdosom magam eleg durvan. Az egesz alkarom szet van vagdosva. De szedem a gyogyszert es jarok pszihologushoz.

Ja es a gyogyszerek nem tesznek csodat csak segitenek, ide akaratero is kell!

2013. nov. 5. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!