Ez lenne az "orvostudomány"?
# 10:
Ekkora blődséget sem olvastam még.
Még ha a gyógyszereket írtad volna, azt elfogadom. De hogy a "gyógyító beszélgetés" nem az emberekért van... Nem kicsit butaság.
Nagyon sok emberen segített már a pszichoterápia, de vajon ez elmondható a szcientológiai egyházról is?
Nem néztem meg a filmet most, mert hosszú, de az én véleményem sem lesz pozitív.
Az orvosok hozzáállása egyenlő a nullával! Én 2 évig betegeskedtem, elég összetett problémám volt, de mindenhol csak a tüneteket kezelték és mérgeket írtak fel. Az ember mit csinál? Kétségbeesésébe megveszi a méregdrága gyógyszert, aztán az én esetemben haza megy, elolvassa a mellékhatásokat és ijesztő, hogy pl. egy reflux-ra olyan gyógyszert írnak fel aminek rémes mellékhatásai vannak: szorongás, libidó csökkenése vagy teljes megszűnése, fejfájás, aluszékonyság, hasmenés, bőrkiütés , viszketés, túlérzékenység, tejcsorgás, emlő fájdalom, emlő duzzanat, menstruációs zavarok, általános gyengeségérzet, nyugtalanság vagy mozgáskényszer érzése, stb.
Nem ijesztő? Holott csak lúgosítani kéne, étrendet változtatni, jógázni és kerülni a stresszt. ezeket miért nem mondják??? Miért csak drogokkal tömik a beteg társadalmat?
Persze, ameddig én is eljutottam ezen észrevételemhez, addig egy csomó gyógyszert már beszedettek velem ..... A mai napig nem élek szexuális életet, a libidóm valamelyik gyógyszernek köszönhetően a béka segge alatt van és még sorolhatnám mi mindent csesztek el!
Vagy ott vannak a bőrgyógyászok. Viszket valamid, elmész, felírnak valami kencét, de soha nem keresik az okot! Miért viszket? Talán allergia, talán stressz, talán epe? stb. ....
Légszomjam van, elmegyek az orvoshoz, felírnak valami nyugtatót! Hát nem attól volt, ez is az epétől!
Az utolsó két kommentet gyanítom ugyanaz írta, mert egyezik a százalék és kevés idő telt el a kettő között.
Neki üzenem, hogy egyetértek vele, az ilyen orvos nem a legjobb orvos, de sajnos ez gyakori manapság. Én már rákérdeztem az effajta orvosoknál, hogy miért nem mondják el ezeket a dolgokat mellé, miért csak megírják a receptet. A többség azt mondta manapság már úgyis utánanéz a beteg és elvileg ha már gyógyszerért megy, akkor az egyéb módszereket már kipróbálta. Illetve volt, aki őszintén beismerte, hogy az időhiány miatt ez már szokásává vált. Én ezt nagyon elítélem, mert érdekes módon van pár olyan orvos, aki rendesen tudja tájékoztatni a beteget, akkor is ha már 2 napja nem aludt szerencsétlen... Én is nagyon fontosnak tartom ezt, az alaposságot. Ráadásul sokszor a gyógyszer hatása sem lesz az igazi ha nem tartja be a pluszban kapott utasításokat a beteg.
Viszont ilyenkor a beteg is hibás! Ki kell nyitni az embernek a száját, kérdezni, több információt kérni stb.!
Nekem a bőrgyógyászokkal eddig szerencsém volt, sikerült nagyon jókat kifognom. Az én problémám az, hogy sokszor alig akarnak mintát venni elemzésre, a beteg meg vegye meg az újabb és újabb krémeket, hátha hat valamelyik. Persze értem, hogy a vizsgálat elvégzése drága és sokszor nem is szükséges és egyszerűbb felírni a jónak vélt krémet, de azért néha már szerintem maga a beteg fizetné ki, ha tehetné, annyira elege van, ill. lassan a sok kiváltott kenőcs kerül is annyiba...
De ahogy hallom, tényleg igaz, hogy a legtöbb bőrgyógyász mindenre csak felírja a szokásos alapkrémet és ennyi. Nem gondolkozik el, hogy mi is lehet az, nem kérdezi ki a beteget. Plusz ismerek egy olyan osztályvezető bőrgyógyász főorvost, aki annyira figyelmetlen, hogy nem igaz. Kérdez tőle az ember valamit és csak a felére válaszol és sokszor akkor is butaságot, mert nem figyelt oda eléggé. Az ilyen, ha ennyire leterhelt, akkor ne fogadjon betegeket. Többen is panaszkodtak rá emiatt.
A háziorvosoknál pedig már szinte borítékolható, hogy ha elmegy az elmegy légszomjjal, akkor alprazolámmal (Xanax, Frontin) távozik és annyi. Nem szabad annyiban hagyni emberek, legalább labort kell kérni, aztán ha nem mutat semmit, akkor valami szervi vizsgálatot.
Kicsit már eltérhet a fő témától, de beszélhetnénk a fogászati ellátásról is, amikor a legjobb szakemberekhez elmegy az ember országszerte és (pár éve) egy egyszerű saveróziós problémát nem vesznek észre és azt mondják idegi alapon van, vagy epilepszia (?!) és évekig lehet járni az ideggyógyászhoz, aki tízezer forintos gyógyszereket ír fel, amiknek olyan mellékhatásai vannak, és nem csak vannak, hanem jelentkeznek is, hogy az ember visszasírja az orvosok előtti időszakot, amikor még csak az alapprobléma volt.
Persze itt is megjegyezném, hogy azért vannak igen kivételes orvosok, szakemberek is, de egyébként tényleg kész horror a helyzet.
Én mellesleg majd megnézem ezt a filmet, ha lesz rá időm.
Igen, én vagyok a 77%-os két válasszal. :)
Mellesleg megjegyzem, hogy az említett orvos egy neves, tapasztalt főorvos, aki még ráadásul be is próbálkozott nálam. . .
Én pont az a fajta beteg vagyok, aki kérdez és nem is kínai a laborlelet sem . . . , mikor a háziorvos ásítva közölte, hogy milyen mert magas a "jó" koleszterinen, akkor muszály volt szólni, hogy az LDL azaz a rossz koleszterin magas, nem a HDL. Kicsit megkeverte.
Szóval én kérdezek, de szerencsétlen öregek mit kérdezzenek, ha halvány sejtésük sincs . . . Kérdezni is csak az tud, aki egy kicsit is konyít a betegségekhez szerintem, más meg mindent készpénznek vesz, hiszen a "főorvos úr" mondta. Az igazság az, hogy unják!
Olyan izületi gyulladásom lett egyik gyógyszertől (amit akkor még nem tudtam mitől lett), hogy fél évig jártam gyógytornára mert nem tudtam megfésülködni . . . , kérdeztem a reumatológust, hogy lehet ez a vállfájdalom a gyomromra szedett gyógyszertől, a válasz az volt, hogy nem tudja, kérdezzem meg a belgyógyászt. Szóval felháborító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!