Ez lenne az "orvostudomány"?
Valóban, az orvostudomány nem mindenható. Régen meg nagyon is keveset tudtak a mentális betegségekről és azok kezeléséről.
Ma is előfordulnak félrediagnosztizálások, vagy hogy rossz gyógyszert adnak stb. Emiatt azonban butaság az egész tudományágat rossznak beállítani! Egy-két hülye orvos miatt vesszen az egész pszichiátria úgy, ahogy van? Józan ésszel bárki beláthatja, hogy ez hülyeség.
A videót most nem néztem meg, mert ahogy látom több órás, de azt hiszem így is értem mi a problémád.
Ez engem is zavar. A rengeteg feleslegesen felírt gyógyszer, a rosszul megválasztott kezelések, a "lesz#rom" hozzáállás és a nemtörődömség és még folytathatnám. Sajnos minden területen akadnak olyanok, akik nem is orvosok, csak közveszélyes "őrültek". De lehet elmenni orvosira és megpróbálni jobban csinálni, és változtatni a dolgokon. Nekem pl. ez a célom. Az orvosok is csak emberek, bár kétségtelen, hogy ha egy orvos hibázik annak azért nagyobb a súlya, mintha egy pénztáros duplán számol fel valamit vagy hasonló.
De hiszek benne, hogy talán egyszer (ha lassan is), de sikerül előrelépést elérni, és egyre színvonalasabb, jobb lesz minden. Persze amíg ekkora gödörben van az egészségügy és lassan már bárki többet keres, mint egy orvos, addig nehéz elvárni az orvosoktól, hogy sok év után is motiváltak legyenek. Illetve nem minden ember ugyanolyan, akadnak akik beérik a középszerűséggel és nem is akarnak jobbak lenni. Úgy értem sok ember nem a minőségre, hanem a mennyiségre megy. Sajnos ha ilyen megy orvosnak az nem mindig jó...
Ja és én hasznosnak tartom a gyógyszereket, de engem is felbosszant, amikor pl. a pszichiáterek csak úgy ránézésre vagy hasra ütés szerűen írják őket. Nem egyszer ezek a feleslegesen felírt gyógyszerek maradandó károsodásokat okoznak, aztán kiderül, hogy valójában szervi baja volt az illetőnek, egy egyszerű kezelés megoldotta volna a problémát, nem is kellett volna neki semmilyen gyógyszer.
Hallottam továbbá rémtörténeteket arról is, sőt magam is láttam, hogy mi folyik egyes pszichiátriai osztályokon. Szerencsétlen emberek nem tudják, hogy a társaiktól vagy az ápolóktól féljenek jobban, vagy esetleg önmaguktól, ha még olyan problémájuk is van...
Ha őszinte akarok lenni, néha azért engem is megrémít a helyzet és kell vennem egy nagy levegőt (vagy többet).
Ez lenne az "orvostudomány"?
úgynézki...
Most komolyan valaki képes ezek után ezt a filmet komolyan venni?
Mellesleg a szcientológusok azért ilyen ellenségesek a pszichológusokkal és pszichiáterekkel szemben, mert azok segítik az embereket abban, hogy meggyógyuljanak. Viszont a szcientológusok, pont az ilyen gyenge és befolyásolható embereket szeretik, na vajon miért...
Lehet, hogy megtörtént események is vannak benne... de attól még nem ennyire egyszerű a helyzet. Megnézni pedig nincs is kedvem, köszönöm, nem kérek az agymosásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!