Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Attól tartok, hogy a férjem...

Attól tartok, hogy a férjem pszichopata. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Minden itt leírt jellemző illik rá, szinte kivétel nélkül. Kétségbeestem!!! Egyre rosszabb a helyzet!

Forrás: [link]

Az antiszociális személyiségű emberek kevés felelősségérzettel, fogyatékos erkölcsi érzékkel rendelkeznek, így nem törődnek másokkal. Viselkedésüket elsősorban szükségleteik irányítják, lelkiismeretük hiányzik. A pszichopata kevés érzelmet mutat önmagán kívül bárki iránt, nem érez bűntudatot, ha fájdalmat, szenvedést okoz másoknak.

Erős hajlamot mutat a hazudozásra, vakmerő izgalmakat, kalandokat keres, veszélyérzete és büntetéstől való félelme csekély. Mivel könnyedén manipulál másokat, "tehetséges" szélhámos: akár házasságszédelgőként, akár üzleti ügyekben képes "nagyszabású manőverekre". Ügyesen kelti a hatékonyság és őszinteség munkainterjúkon, ám a megszerzett állás megtartására azonban már többnyire képtelen.

Az antiszociális személyiségre jellemző a rendkívül gyenge frusztrációs tolerancia, ami azt jelenti, hogy az egyén képtelen örömszerző tevékenységét elhalasztani - a "normális" személyiség vágyainak kielégítését már igen korán megtanulja későbbre halasztani.

Nyugtalansága, kalandkeresése, impulzivitása miatt gyakran eladósodik, elhagyja családját, bűnügyekbe keveredik - korábban a pszichopátia fogalmát szorosan összekapcsolták a bűnözéssel. Ha lebukik, megbánása nagyon meggyőzőnek tűnik, gyakran kap új esélyt, azonban amit mond, egyszerűen nincs összefüggésben érzéseivel, cselekedeteivel.

Az antiszociális személyiség további jellemzői:

• simulékonyság, felületes kedvesség, báj,

• egocentrikus, nagyzásos önértékelés, szeretetképtelenség,

• hajlam az unalomra,

• kóros hazudozás, csalás,

• becsület, szégyenérzet és empátia hiánya,

• érzelmek szegényessége, emocionális mélység hiánya, másokkal való törődésre való képtelenség,

• "parazita" életstílus,

• promiszkuitás (gyakori partnerváltás) a szexuális kapcsolatokban,

• jó intellektus,

• több házasság, zavaros családi élet,

• reális, hosszú távú tervek hiánya.

2009. nov. 14. 13:24
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
38%

Én a helyedben az első adandó alkalommal otthagynáma a helyedben. Minél tovább maradsz vele, annál jobban tönkre fog tenni lelkileg. Ha sújosabb eset, akkor valószynűleg anyagilag is és ő hagy el előbb.

Engem ezze a "betegséggel" diagnosztizáltak, szoval nem a levegőbe beszélek. Jah és még valami amit kevesen tudnak az antiszociálisokról: szivesen keresik egymás társaságát, és szövetkeznek a normális emberek ellen, büszkék magukra hogy ezt is meg tudják tenni meg azt is.

Ezeket csak azért mondom, mert a férjed volt akkora barom h lebukjon akkor megérdemli h szivjon. nem igazán kedvelem az ostoba embereket....

2009. nov. 21. 20:47
 12/44 anonim válasza:

[link]

Egy szélhámos (antiszociális személyiségzavaros) története bontakozik ki - olvasgassátok naponta!

2010. febr. 23. 12:44
 13/44 A kérdező kommentje:
Hűűűű, nekem egy kicsit zavaros és összevisszaságnak tűnik ez a Sinkó Fál sztori... Az sem világos, hogy melyik bejegyzéssel kezdődik... Kik a szereplők? ...Bocsi, lehet, hogy egy kicsit sekoncentrált és féradt vagyok, de a férjem viselkedése... teljesen kikészít...
2010. febr. 23. 13:23
 14/44 A kérdező kommentje:
szóval dekoncentrált és fáradt vagyok...
2010. febr. 23. 13:24
 15/44 anonim válasza:

Számozottak a bejegyzések I-től. A "szereplők":

1. a szélhámos/csaló (Sinkófál), az saját levelével kezdődik a sztori

2. Ivett, az áldozat, akiből pénzt csalt ki, házasságot ígért stb.

3. Ivett barátja, aki "kívülről" figyel, majd ő segít Ivettnek

A nevek kitaláltak, a történet napjainkban zajlik, velünk

Egyébként Ivetten kívül van több áldozat is.

Ez egy blog, amit a szereplők írnak, illetve a szélhámos levelei/mondatai jelennek meg időről időre.

Mellesleg írhatsz fórumon kívül is nekem.

2010. febr. 23. 14:14
 16/44 anonim válasza:

[link]

Jó könyv

2010. febr. 23. 14:21
 17/44 anonim válasza:

A pontokba szedett tipikus jellemzők közül mennyi jellemző a férjedre egyértelműen?

Nyilván átvert téged, lebukott - a szembesítést hogyan viselte?

Meg tudod-e különböztetni a hazugságait az igazmodásaitól? Milyen arányban fordulnak ezek elő? Megsértődik-e, ha számonkéred? A "megbánásai" mennyire őszinték? Szerinted mi motiválja a hazudozásaiban? Más partnerek becserkészése? Anyagi haszonszerzés? Vagy csak úgy, mert izgalmas? Megemeli az adrenalinszintjét? Néz esetleg az utóbbi időben a pohár fenekére? Vagy vettél észre depresszióra utaló jeleket?

Esetleg megtudtál valami olyasmit a múltjából, amit eltitkolt előled? Melyik korosztályhoz tartozik?

Nem válaszoltál, van-e közös gyereketek, illetve van-e gyereke korábbról. Hanyadik házassága ez veled?

Ezer kérdés... És minden nap egy ígéret, egy igazság, egy pofon. Nem a kétségbeesés a cél, az csak az első lépés. Szedd össze magad, és kezdj el figyelni a női ösztönökre :-) és a "belső hangra". Nyugi.

2010. febr. 23. 14:59
 18/44 A kérdező kommentje:

Ez egy régi sztori... Évekkel ezelőtt megúnva 7 éve tartó teljesen unalmas, megszokássá válat kapcsolatomat szakítotam a pasimmal, akivel már együtt éltünk. Mindketten dolgoztunk, volt szép lakásunk, kocsink, meg a nagy büdös unalom... Egy idő után mindkettőnk úgy látta, hogy jobb ha szakítunk, és mással keressük a boldogságot. Én egy hét múlva megismertem a férjemet. Jött, mint a villámcsapás, teljesen belezúgtam!!! Baromi helyes, vagány, őrülten szexi, megnyerő, lehengerlő, huncut mosolyú, gyönyörű szemű szexisten, aki ráadásul még "értelmes", "intelligens" is. Hihetetlen sztorikat adott elő a szörnyű gyerekkoráról, a vagányságairól, hatalmas ártatlan kutya tekintettel beszélt az őt ért borzasztó szülői magatartásról... Közben bejártuk az egész országot, utazgattunk, gyönyörű, vadregényes helyeken jártunk, és ő csak mesélt, minderől mindent tudott :)... Egy év után úgy éreztem, hogy Ő a tökéletes pasi, álmaim férje... Csak egyetlen-egy bökkenő volt vele, hogy nem dolgozott... Egy kicsit gyanús volt, de annyira elhomályosított a rózsaszín köd, hogy bedőltem az ígérgetéseinek, és necsak, hogy hittem, de én hülye, meg voltam győződve arról, hogy tényleg így lesz...

Aztán ... terhes lettem, nagyon boldog voltam, és Ő is, ezt most sem vitatom, de munkahelye még akkor sem volt.

Egy éve és két hónapja jártunk, amikor összeházasodtunk (terhesen)... Majd jött a pokol... Kiderült, hogy BE SEM JÁR A FŐISKOLÁRA (levelezőn végezte már 30 évesen), holott mindig elment, hazudott fél évig, mirte kiderült az igazság... Kidreült, hogy csavargott, és most kapaszkodjatok meg... füvezett... Én meg bőgtem terhesen mint a hülye... Folyton hazudott, de én sem most jöttem le a falvédőről, mert időközben sokmindent tanuktam mellette... mindig kiderült, mert jájöttem... muszály volt elsajátítani a technikáját...

Természetesen közben ígérgetés és szent fogatkozás, és minden nap hazudozás a részéről...

Most ott tartunk, hogy 4 év után sem dolgozik, csak ígérget, válni akarok, de ő akkor elkallódik... Sokszor agresszív, az érzelmi intelligenciája és empátiás készsége teljesen NULLA!!! Nem hatja meg egyáltalán még a gyerek sem!Volt, hogy megütött, de szerintem nem utóljára... Úgy érzem, teljesen félresiklott az életem... Most ennyi, mert ennyi telik tőlem...

De fura... most úgy érzem, hogy egy kicsit jobb, hogy kiírtam magamból

2010. febr. 24. 13:14
 19/44 A kérdező kommentje:

Még annyi jutott eszembe, hogy az anyjával is teljesen tiszteletlen... de annyira félrevezetettnek érzem magam, mert amikor még együtt jártunk, olyan rendes volt vele, kedves, előzékeny, Most meg durva, alpári, csúnyán beszél... mondjuk az anyja talán kicsit rá is szolgált..

Ja és az anyagiak: Követelőző, de persze ő nem keres... Az én fizumból élünk, de neki puding kell, nem az amit főzök, hanem bolti, édesség, cigi, mindeféle különleges nyalánkság, én meg SOHA nem költök SEMMIT magamra. Bele sem gondol, hogy a másik mit érez, mert természetesnek veszi, hogy neki miindenből a legjobb jár... Na amikor megismerkedtünk, pont az ellenkezője volt... Mindenféle jóval halmozott el...

Most ott tartunk, hogy mindenki mással kedves, és hízelgő, csak velem És a közvetlen szeretteivel nem!!!

2010. febr. 24. 13:21
 20/44 anonim válasza:

Köszönöm az őszinteségedet. Az első és legfontosabb a Gyermeked, az ő élete. Az első 5 éve meghatározó. Szeretném, ha közvetlenül írnál és válaszolnál a kérdésekre, amiket föltettem (a férjed személyiségi jogai miatt).

Több lehetőséged is van megvédeni Magatokat, illetve megtervezni a jövőt. Előbb tudni kell, mit lehet várni tőle, hajlandó-e szakember segítségét igénybe venni, vagy egyáltalán nincsen felelősségérzete.

2010. febr. 25. 09:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!