Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek van szív jellegű pánikbe...

Kinek van szív jellegű pánikbetegsége? Mit éreztek olyankor?

Figyelt kérdés

Nekem szúr a szívem, plusz még egy megmagyarázhatatlan érzés szokott lenni, olyan mintha mindjárt infarktust kapnék, vagy szívmegállást.:-( Bekövetkezhet ez huszonévesen, egészséges életmód mellett?

Mindenféle szívvizsgálaton, EKG-n voltam már, de ettől rettegek minden nap.:-(

Van még valakinek ilyen?

2013. okt. 24. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:

"megmagyarázhatatlan érzés szokott lenni, olyan mintha mindjárt infarktust kapnék" Melkasi diszkomfort érzés. Stressz váltja ki, 0,5 Mg Frontin vagy Rudotel. A motorra pedig ha úgy érzi ahogy a fentiekben is leírta, fogyasszon el egy tábla keserű étcsokoládét. Illetve hogy ezeket a ritmus zavarokat elkerülje szedjen Vition-t.

Üdv.

2013. okt. 24. 12:35
 2/4 candle válasza:
Mindenféleképpen vizsgáltasd ki magad orvossal, ha minden teszted negatív valószínüleg tényleg pánikbetegség. Van egy egyszerű módszer, de tudatosságot igényel, kitartást és hitet magadban. Amikor jön a roham, lehet érezni előre hogy nemsokára kibontakozik, ülj, vagy feküdj le nyugodt testtartában, kényelmesen, lélegezz lassan, egyenletesen mélyeket, ne hagyd hogy a gondolat elragadjon, hogy meg fogsz halni. Amikor az ember ideges gyorsabban ver a szíve, másképp vesz levegőt stb. ez fordítva is működik, ha a tested nyugalmi helyzetbe "erőlteted" tehát úgy működteted minha alapból éppen pihennél, meg tudod nyugtatni magad. (Tapasztalat) De szerintem ha régóta tart, és nem működik amit mondtam, keress meg egy pszichológust, vagy más hozzád közel álló megoldást. Kívánom hogy ne rettegj mindnnap :)
2013. okt. 24. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
2 éve vagyok pánikbeteg, bár csak 1 éve tudom, hogy az. Mellkasi (bal oldali) fájdalom, szívdobogás érzés, hányinger. Minden orvosi vizsgálatom - szerencsére - negatív. Nálam az a fura az egészbe, hogy ha elkezdődik - szerencsére ma már ritkán - akkor szinte egész nap kitart. Söt néha a következő napra is áthúzodik. De aludni jól tudok.
2013. okt. 30. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen van - legalábbis remélem, hogy "csak" ez.

Bár szúrást viszonylag ritkán érzek, inkább ilyen fura markoló érzést, de ezen kívül légszomj, hányinger-szerűség, ájulás-érzés.

Pár hete kezdett el erősödni, sajnos a stressztől meg az idegességtől már teljesen kimerültem.

Most jelenleg olyan szinten kész vagyok, hogy a legminimálisabb fizikai erőfeszítésre is bedobog a szívem, rosszul leszek, sokszor teljes nyugalomban is.

Lehet most röhögni fogtok ezen, de annyira szarul vagyok, hogy ha kiverem, akkor már az orgazmus-érzés is rosszullétet vált ki(ugye felpörög a szív).

Az érdekes az, hogy a labor, mellkasröntgen és az EKG eredményem alapvetően normális, minimális eltérések vannak csak.

De hát gondolom, ha ennyire súlyos szívbeteg lennék, akkor az meglátszana a laboron meg az EKG-n, nem?

2013. nov. 25. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!