Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki számít ön- és közveszélyesnek?

Ki számít ön- és közveszélyesnek?

Figyelt kérdés

Van a családban egy furcsa rokon, én nem nagyon ismerem, de nem tűnik betegnek, de tegnap apuék beszélgettek róla, és néhány szót hallottam, hogy orvoshoz vitték nemrég mert ön- és közveszélyes. Állítólag öngyilkos is próbált már lenni, és állandóan el akarja pusztítani magát, és nagyon aggresszív másokkal is. Sajnos mindent nem értettem abból, amit beszéltek.

23 éves lány, és ha néha látom semmit nem veszek észre rajta. Vagy éppen ezért veszélyes, mert nem látszik, hogy milyen? Vagy nem tudom.

Szóval mi ez a közveszélyes dolog, én nem értem, és szeretném tudni.

2009. nov. 12. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ha hajlamos az öngyilkosságra, vagy az öncsonkításra, akkor önveszélyes, ha hajlamos másokat bántalmazni, vagy kinyírni, akkor közveszélyes. ez a kettő együtt. például egy beLSD-zett árvaházi portás szalagtáras géppisztollyal.
2009. nov. 12. 13:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Mentális betegségek súlyos formáitól lehet ilyen, mint pl. skizofrénia, vagy függőségek (alkohol, drog, gyógyszer).
2009. nov. 12. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez csak pletyka.
2009. nov. 12. 14:20
 4/4 anonim ***** válasza:
pszichológushoz fordultam nemrég. nem mondott rám semmi ilyen borzalmasat, mert nem mélyedtünk bele annyira a beszélgetésbe. Nekem is vannak napjaim amikor meg akarok halni, van amikor kést tartok magamnál. megtanultam azt, hogy az emberek leszarnak és minden rossz amit én csinálok, semmibe vesznek. na ilyenkor egyet lehet tenni, szerepjátékot veszel fel. kedves próbálok lenni a többiekkel, nem bántok én senkit, de belül minden egyes eljátszott szerep tud fájni. pl ha rossz napom van muszáj mosolyognom mindenkire, mert ha elmondom h rossz napom van akkor leordítanak hogy nekem mindig bajom van. így reggeltől estig mosolygok és a nap végére ebbe nagyon belefáradok. szerintem az a lány is ezt teszi. kilátástalan, magányos, úgy érezheti cserben hagyták. De ha foglalkoztat a téma, akkor Csernus előadásait megnézheted a neten, ő pszichológus elég bunkó véleményem szerint, de igazakat mond.
2009. nov. 12. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!