Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek lehetnek a skizofrénia...

Ezek lehetnek a skizofrénia előjelei, tünetei? És ha igen, kinek jelezzem, vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Elég hosszú lesz. Előre köszönöm azoknak, akik elolvassák, és válaszolni fognak.

Nem is tudom, hol kezdjem..

15 éves fiú vagyok, nemsokára 16 leszek.

Talán ott, hogy a múltban történt velem egy, s más, amiknek hatására valami megváltozott bennem..rossz lett minden, hogy úgy mondjam. Felsorolnám a dolgokat, amiket csinálni szoktam, és amelyek mostmár eléggé aggasztanak...:

Ez már nálam túlmegy a határon. Reggelente szorongva kelek fel, pörög az agyam rögtön. Az iskolában is sokszor szoktam szorongani dolgok miatt, de egyébként a suliban nincs annyira rossz kedvem. Tyhűű...annyi minden van, nem is tudom, hogy bontsam szét.

Az iskolában sem vagyok jókedvű, már nem igazán okoz nálam örömet semmi.

Még annak a fiúnak a jelenléte sem..akibe szerelmes vagyok. (Igen, nem vagyok heterószexuális..)

Igazából nem is tudom, hogy mit érzek már. Koncentrálni dolgokra képtelen vagyok, olyan gyorsan felhúzom magam dolgokon, tiszta idegbeteg leszek, és vissza kell fognom magam, hogy ne dühöngjek.

Mostanában nagyon sokszor felbukkan nálam a gyilkolási vágy. Ha ideges vagyok valakire, rögtön elképzelem, hogy megölöm, és tényleg, már vissza kell fognom magam, hogy ne tekerjem ki a nyakát, menjek ki egy késért, és öljem meg az illetőt.

És ez eléggé zavar, mert ha majd egyszer elveszítem a fejem, nem fogom tudni kontrollálni magam, és gondolkodás nélkül megölöm pl.: a testvéremet.

Gondolom, hogy mit gondoltok már most rólam, de még közel sincs vége.

Az agyműködésem nem egészen olyan, mint a többi emberé.

A gondolataim cikáznak, képtelen vagyok lassan foglalkozni, mindenben kapkodok, nem vagyok alapos, és néha már olyan mértékben pörög az agyam, hogy legszívesebben ordítanék, annyira nem tudom követni a gondolkodásom.

/Kommentben folytatom, még sok dolog van, és tényleg köszönöm, aki elolvassa/

2013. okt. 21. 21:07
1 2 3
 21/28 anonim válasza:

Mindenképp kérj beutalót a kórházba!

Ez már elég súlyosnak tűnik.

Ott gyógyszeresen is kezelnek és járni kell csoportterápiára. Nem kell ettől félni.Kórházakban is vannak pszichiáterek kérjétek ki az egyik véleményét.Beszélgethetsz vele egyedül amiket elmondasz neki nem mondja el a szüleidnek csak a diagnózist amit felállított a tüneteid testi és lelki állapotod alapján.És majd ő elmagyarázza a szüleidnek,hogy milyen fontos az,hogy megkapd a megfelelő kezelést!

Komolyan keress fel egy ilyen dokit ha más nem akkor egyedül!Kapni fogsz majd egy papírt amire rá lesz írva a diagnózis.Vagy gyógyszeres kezelésbe vesz vagy pedig befektet először.Ha nem akar beutalni kérdezz rá.Az jobb hamarabb megtalálják a jó gyógyszert.

Lehet,hogy örökre gyógyszert kell szedned,de legalább teljes életet tudsz majd élni.

2013. okt. 25. 12:41
 22/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi volt ma? Mit mondott a psz. a szüleidnek?
2013. okt. 25. 14:28
 23/28 A kérdező kommentje:

Tényleg semmit nem mondott el a pszichológus a szüleimnek.

Adott valami gyógyszert, azt mondta, hogy valami antidepresszáns előd.

Egy fehér dobozka írás nélkül, és kís, fehér tabletták vannak benne.

2013. okt. 25. 17:02
 24/28 anonim válasza:
Én nem hiszek a skizofréniában........Szerintem egyszerűen nem létezik.
2013. okt. 27. 20:15
 25/28 anonim ***** válasza:

A skizofrénia is hit kérdése? :-/ Akkor minek neveznéd azt a tünetegyüttest, amire ma a skizofrénia szót használják?

Kérdező: Pszichológus adott gyógyszert? Elkezdted szedni? És használ? Hogy vagy azóta?

2013. okt. 27. 22:10
 26/28 A kérdező kommentje:

#25:

Köszönöm, jól esik, hogy érdeklődsz! :)

Igen, kaptam gyógyszert, már 3 napja szedem.

Egy kicsit rosszabbul lettem tőle, de tegnap meg ma vettem be Xanaxot is mellé, úgy egész tűrhető az egész. :)

Tudom, hogy a Xanaxot nem lett volna szabad, de tényleg nagyon pocsékul voltam. :/

Maradt minden tünet /hallucinációk, agyban lévő bajok, gyilkolási vágy/ , de legalább nem szorongok, és egy csöppet jobb kedvem van. :)

2013. okt. 28. 07:01
 27/28 anonim válasza:
azt irtad 15 éves fiu vagy! akkor hogy lehetsz fiuba szerelmes??
2017. aug. 10. 19:19
 28/28 anonim válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

három fajta szerelem létezik:hetero,lezbikus és meleg!Kedves kérdező épp a melegben van = a fiúkat szereti és igen,ilyen bizony megesik és hidd el,nem nagyon lehet mit tenni ellenne,bele kell törődni abba,hogy a saját neméhez vonzódik.

2018. szept. 23. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!