Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez Paranoia lenne?

Ez Paranoia lenne?

Figyelt kérdés

A menyasszonyom apró dolgokon húzza fel magát, fájó megjegyzéseket tesz állítólag azért mert régen sok sérelem érte. Paranoiára gyanakszik , kis korában rettegett a buszon s a padsorban ülve,hogy a háta mögött épp róla beszélnek,kinevetik. Velem folyton bizalmatlan s ilyenkor bekeményedik mint egy fagyos jégcsap.

Véleménye szerint senkiben se lehet megbízni.

A gáz az,hogy már egy év eltelt mióta ismerem, s még mindig nem hiszi el,hogy vele akarok maradni,hogy majd valamikor el akarom venni,s mellette akarok maradni.

Nem tudok neki olyat mondani,amit igazán vakon el merne nekem hinni,pedig most is beteg volt s ápoltam.

Fogat mosni utál nyűgnek éli meg,de megcsinálja.

Az alvása is rendeződött amióta mondtam neki ne erőltesse,hanem hagyja magától.

Enni eszik rendesen változatosan.

Mostanában már igyekszik pozitív lenni.

De egész nap a monitort nézi,egy helyben ülve s nem érdekli se könyv se más...

A nagyfokú bizalmatlansága hihetetlenül fárasztó mivel nem tudom meggyőzni,hogy őszintén mondom amit mondok.

Segítsetek!

2013. okt. 8. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez a párkapcsolat felőrli majd lassan az idegeidet.

Nem leszel boldog, ő sem.

Akármilyen kitartó, és kedves vagy, ebbe bele fogsz unni, és válás lesz a vége.

Egy jó pszichológus ráférne a hölgyre.

2013. okt. 8. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Így van, pszichológus fog tudni segíteni. Hajrá!
2013. okt. 8. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és ez nem paranoia, ez csak valami szimpla szorongás vagy ilyesmi (ami persze egyáltalán nem szimpla a "résztvevők" számára)
2013. okt. 8. 13:41
 4/5 Bárzsing ***** válasza:
Nem hiszem, hogy paranoia, de lehet paranoid személyiségzavar. Pszichoterapeuta tudná megmondani ill. segíteni rajta.
2013. okt. 8. 18:12
 5/5 anonim válasza:
A leírt viselkedés alapján ez nem paranoia, ugyanakkor depresszióra utaló tünetek észlelhetők. Pontos diagnózis felállításához pszichiáter, vagy pszichológus bevonása szükséges.
2013. okt. 9. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!