Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem megy ennyi idő után...

Miért nem megy ennyi idő után sem az egyetem?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és egy műszaki szakra járok. Azon a szakon és egyetemen vagyok, ahol mindig is lenni akartam.

Előző félévben elég problémás volt a tanulás. Nem voltak fizikailag problémáim, viszont mentálisan eléggé meg tudtam kavarni magam. Az előző félévem volt a legpocsékabb.

Ezután elhatároztam, hogy talpra állok és összeszedem magam. De nem megy. Elég sokat beleadok, foglalkozom a feladatokkal, de sikertelenül.

Néha olyan, mintha felfogási nehézségeim vannak. Jó tanuló voltam gimiben, de eléggé az az álmodózó típus vagyok, akinek könnyen elkalandozik a figyelme. Most az egyetemen jöttem rá, hogy nagyon nem megy a koncentrálás és az odafigyelés. Hogyha erővel figyelek is valamire, akkor is képes vagyok elveszteni a fonalat és fennakadni dolgokon, amik után nem értek meg részeket, vagy akár az egész anyagot. Elhiszem hogy másnak is lehetnek ilyen problémái, csak nem ennyi.

Azt vettem észre, hogy olyan mintha mindenkinél butább és lassabb lennék.

Nem tudom mihez kezdjek most. Elég sok évet eltöltöttem ezen a szakon. Eleinte azt hittem menni fog, mostanra nagyon csalódtam magamban. Igaz hogy nem foglalkoztam annyit a tanulással, mint szerettem volna, de akkor is haladtam. Most meg mintha már csak húznám magam.

Nemcsak az egyetemi tanulmányokkal, hanem a szakmai életben sem vagyok toppon. Szóval nem sok dologhoz értek.

Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a helyzetből van valami kiút?

Szívesen fogadnám a tanácsokat, véleményeket.

2013. okt. 21. 01:21
1 2
 11/12 anonim válasza:
39%

Sziasztok!

Ahogy látom elég régen volt ennél a kérdésnél komment, de muszáj lesz nekem is el mondjam, hogy ugyanabban a cipőben járok mint ti jártok/jártatok. Elsőéves vagyok, egyáltalán nem megy a koncentráció, tényleg mintha lassabb lenne a felfogásom másokhoz képest, 28-ból 6 kredit már fix elment, ki tudja hol a vége, egyszerűen teljesen kétségbe vagyok esve. A koncentráció hiányosságom mentségére mondhatnám azt, hogy az felírható az online oktatás miatt, de az is csak kifogás lenne, ahhoz képest, hogy a velem egyidős szaktársaim mennyivel aktívabbak tudnak lenni a gyakorlatokon. Előadások online történnek, tehát ott esélye sincs, hogy odafigyelni tudjak. Mit csináljak, esetleg valami tanács, borzasztóan érzem magam, de leginkább a szüleim miatt, nem akarok csalódást okozni nekik.

2021. nov. 29. 02:51
 12/12 anonim ***** válasza:
Sziasztok nekem se megy az egyetem pedig már másodjára futok neki egy képzést már ott hagytam és itt se megy pedig probálkozom a tanulással de nem nagyon megy nem tudom mi lesz így sajnos a szüleim csalódni fognak.
2021. dec. 1. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!