Egyetem, finálé, leblokkoltam! Nem tudok tanulni, csak menekülni előle. Mi a fenét csináljak?
"Mi a fenét csináljak?" - Vágjál lyukat a kádba
http://www.youtube.com/watch?v=jF8Ev9EQNyc
"Dolgozni akarok" - Ne várj magas labdát! A fiatal munkanélküliség rekord magas.
Egyébként pedig TANULJ!
"Nem tudok tanulni"
15:44: "Egyébként pedig TANULJ!"
A második válaszolónak köszönöm.
Ha első éves lennél, akkor érteném ezt a páni félelmet, de ha eddig eljutottál, akkor miért félsz annyira? Legtöbb főiskolán nem szívóznak már a végzősökkel.
Lehet, hogy a tanulási módszered rossz? Olvasod, olvasod, olvasod-és elalszol? Persze sok függ attól, milyen jellegű tárgyakat tanulsz. De a jegyzetelés, a fennhangon "előadása" a megértett ismereteknek, az célravezető szokott lenni.
Anno mikor egyetemre jártam, ismertem egy végzős srácot (egy koleszban laktunk) aki ugyan így be volt stresszezve az utolsó évben. Államvizsga előtt fogta magát és öngyilkos lett mert azt hitte, hogy úgy se fog tudni leállamvizsgázni. (Debreceni egyetemen volt ez.)
Ezért mondom, kár ezen ennyit filózni. Az egész nem ér ennyit. Fogod magad, holnap bemész a TOra és kiiratkozol. Kész! Nem kell többet tanulni.
Na, akkor verné a fejét a falba! Hogy már a célban volt, és visszafordult. Nem mondom, hogy summa cum laude vigye át az államvizsgát, de egy közepest minden hóhányó, főlógó kihoz magából. Nálunk mindenki azt mondta, az államvizsga meg sem közelítette némely kollokvium szintjét. Persze más az orvosi, a tanítóképző, a műszaki egyetem utolsó éve.
Menj, szellőztesd ki a fejed, szedd össze az erőd, és fog az menni!
„Nálunk mindenki azt mondta, az államvizsga meg sem közelítette némely kollokvium szintjét.” – Egyetem válogatja!!! Nálam, az én csoportomba akikkel együtt kezdtem 25ből 12en jutottak el államvizsgáig. (Normál időben! Volt aki abba hagyta, de volt aki csak jócskán lemaradt a hiányzó vizsgák miatt.) 12ből csak 9 államvizsgázott (3 nem írt szakdogát, későbbre tolta az államvizsgát). 9ből ketten buktak államvizsgán. Tehát 25ből 7 kapott diplomát a normál képzési idő alatt.
(Az öngyilokos nem volt csoporttársam, sőt évfolyamtársam se. Felettem járt kettővel. Koleszból ismertem csupán. Csak nehogy félreérthető legyen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!