Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyetem, finálé, leblokkoltam!...

Egyetem, finálé, leblokkoltam! Nem tudok tanulni, csak menekülni előle. Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés
Utolsó éves vagyok, de nem tudok tanulni, félek, hogy túl sok tárgyat fogok tologatni és így túl sokáig járok ide, de közben már minden vágyam az, hogy dolgozhassak végre! Dolgozni akarok, de amíg ezt a sz*rt nem fejezem be, addig "nem viszem semmire, semmi vagyok, blablaba...". Elegem van az egészből, pedig tudom, hogy össze kell szednem magam, de nem tudom, hogy csináljam! Már mindenben csak a hibát keresem, olyan vagyok, mint egy megkeseredett vénasszony. Mit tegyek? Valaki segítsen!

2012. dec. 2. 15:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%

"Mi a fenét csináljak?" - Vágjál lyukat a kádba

http://www.youtube.com/watch?v=jF8Ev9EQNyc

"Dolgozni akarok" - Ne várj magas labdát! A fiatal munkanélküliség rekord magas.

Egyébként pedig TANULJ!

2012. dec. 2. 15:44
 2/15 anonim ***** válasza:
Pedig józan ésszel tudod, hogy ezt az akadályt még át kell vinned. És főleg a nyájban, mert ha lemaradsz, kimaradsz, már nehezebb. A többiekkel visz a lendület előre. Készíts napirendet, mit kell elvégezned, és ha látod, hogy kiporciózva teljesíthető a dolog, akkor megbirkózol vele. Ha meg mindig mantrázod, hogy jaj, de nehéz, jaj, nem tudom megcsinálni, akkor úgy is lesz.
2012. dec. 2. 15:46
 3/15 A kérdező kommentje:

"Nem tudok tanulni"

15:44: "Egyébként pedig TANULJ!"

A második válaszolónak köszönöm.

2012. dec. 2. 15:53
 4/15 A kérdező kommentje:
De nem tudok mit kezdeni ezzel a félelemmel, szinte halálra vagyok rémülve az egésztől. Ilyenkor szoktam ez ellenkezőjét mantrázni, hogy "hurrá, azt csinálom, amit szeretek, de jó nekem, hogy bejutottam. stb", de akkor is ez most a helyzet.
2012. dec. 2. 15:55
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
"Nem tudok tanulni" - Akkor NE TANULJ! Nem kell mindenkinek diploma.
2012. dec. 2. 15:57
 6/15 A kérdező kommentje:
Talán el kellene olvasni azt, ami ott, abban a halvány zöld mezőben szerepel. Igen, mindet. Egyébként pedig akadj le rólam, ha nem tudsz egy segítőkész válasszal előrukkolni.
2012. dec. 2. 16:02
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha első éves lennél, akkor érteném ezt a páni félelmet, de ha eddig eljutottál, akkor miért félsz annyira? Legtöbb főiskolán nem szívóznak már a végzősökkel.

Lehet, hogy a tanulási módszered rossz? Olvasod, olvasod, olvasod-és elalszol? Persze sok függ attól, milyen jellegű tárgyakat tanulsz. De a jegyzetelés, a fennhangon "előadása" a megértett ismereteknek, az célravezető szokott lenni.

2012. dec. 2. 16:07
 8/15 anonim ***** válasza:

Anno mikor egyetemre jártam, ismertem egy végzős srácot (egy koleszban laktunk) aki ugyan így be volt stresszezve az utolsó évben. Államvizsga előtt fogta magát és öngyilkos lett mert azt hitte, hogy úgy se fog tudni leállamvizsgázni. (Debreceni egyetemen volt ez.)

Ezért mondom, kár ezen ennyit filózni. Az egész nem ér ennyit. Fogod magad, holnap bemész a TOra és kiiratkozol. Kész! Nem kell többet tanulni.

2012. dec. 2. 16:19
 9/15 anonim ***** válasza:

Na, akkor verné a fejét a falba! Hogy már a célban volt, és visszafordult. Nem mondom, hogy summa cum laude vigye át az államvizsgát, de egy közepest minden hóhányó, főlógó kihoz magából. Nálunk mindenki azt mondta, az államvizsga meg sem közelítette némely kollokvium szintjét. Persze más az orvosi, a tanítóképző, a műszaki egyetem utolsó éve.

Menj, szellőztesd ki a fejed, szedd össze az erőd, és fog az menni!

2012. dec. 2. 16:24
 10/15 anonim ***** válasza:

„Nálunk mindenki azt mondta, az államvizsga meg sem közelítette némely kollokvium szintjét.” – Egyetem válogatja!!! Nálam, az én csoportomba akikkel együtt kezdtem 25ből 12en jutottak el államvizsgáig. (Normál időben! Volt aki abba hagyta, de volt aki csak jócskán lemaradt a hiányzó vizsgák miatt.) 12ből csak 9 államvizsgázott (3 nem írt szakdogát, későbbre tolta az államvizsgát). 9ből ketten buktak államvizsgán. Tehát 25ből 7 kapott diplomát a normál képzési idő alatt.

(Az öngyilokos nem volt csoporttársam, sőt évfolyamtársam se. Felettem járt kettővel. Koleszból ismertem csupán. Csak nehogy félreérthető legyen.)

2012. dec. 2. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!