Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyetem, finálé, leblokkoltam!...

Egyetem, finálé, leblokkoltam! Nem tudok tanulni, csak menekülni előle. Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés
Utolsó éves vagyok, de nem tudok tanulni, félek, hogy túl sok tárgyat fogok tologatni és így túl sokáig járok ide, de közben már minden vágyam az, hogy dolgozhassak végre! Dolgozni akarok, de amíg ezt a sz*rt nem fejezem be, addig "nem viszem semmire, semmi vagyok, blablaba...". Elegem van az egészből, pedig tudom, hogy össze kell szednem magam, de nem tudom, hogy csináljam! Már mindenben csak a hibát keresem, olyan vagyok, mint egy megkeseredett vénasszony. Mit tegyek? Valaki segítsen!

2012. dec. 2. 15:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
2012. dec. 2. 18:07
 12/15 A kérdező kommentje:
A kiíratkozás nem opció. Öngyilkos sem lennék semmi pénzért. Leírtam, hogy megcsinálom, mert meg akarom csinálni, és mert ez az a szak, ami iránt mindig is érdeklődtem. Csak már így is le vagyok maradva jónéhány tárggyal, és nem tudom, miért, de félek. Az államvizsgától nem félek, mert ott meg vannak adva a tételek, amiket játszva megtanulok. Ráadásul pont a 3 legkedvesebb tárgyamból válogatták össze őket. Csak az ellen nem tudok mit tenni, hogy iszonyat rossz érzés "lemaradtnak" lenni.
2012. dec. 2. 18:10
 13/15 A kérdező kommentje:
A 72%-os jóember kivételével mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 2. 18:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Pedig neki is köszönd meg. Megmutatta, mit ne csinálj. Az is valami. Nem ment el melletted.
2012. dec. 3. 19:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek, a fordított pszichológia nagyon hasznos tud lenni ilyen esetekben és produktív állapotba löki az állampolgárt. Te pedig most kisanyám, improduktív vagy! Feltettél egy kérdést. a válaszolók kezébe adva ezzel az ügyed, az, hogy nem a megszokott és elvárt módon nyalogatja mindenki a lelkedet és kepeszt helyetted, amiatt igazán nem kell fröcskölni - eléggé kislányos.

Természetes állomás ez a leblokkolás, túl lehet lenni rajta. Tényleg írd fel az összetevőket magad elé, hogy lásd vizuálisan is és hogy túllégy az utolsó rémületen: hogy lásd pontosan minek is nézel elébe, mennyiből vagy lemaradva. Így tudsz tenni, jajveszékeléssel, idegbeteg picsogással (gondolom a környezeted kap rendesen) senki nem jut előre. Hát akkor eredményes tanulgatást kívánok.

2012. dec. 12. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!