Velem van a baj vagy más is ilyen? Megoldható, mit ajánlotok? Többi Lent
Figyelt kérdés
Középiskolát amikor elkezdtem rájöttem,hogy nem szeretem így átmentem egy másikba ahol a testvérem és a barátnője is tanult. Elején azt is utáltam, nehezen nyíltam meg azonban maximum 2 hónap múlva egész jól kijöttem az osztálytársaimmal utána pedig imádtam az osztályomat. Együtt mentünk mindenhova a barátaimmal. Azonban sokszor éreztem úgy, főleg 12.ben,hogy nekem nincs kedvem már ehhez. Ehhez az esztelen ivászathoz stb így úgy érzem kicsit ember undorom lett a végére. Most elkezdtem a BME iskolát, és majdnem hasonló a dolog. Nem szeretem a sulit, nem vagyok annyira zárkózott mint régebben de haveri kapcsolataim nem alakultak ki. (Lassan egy hónapja itt vagyok) Ezen kívül nem szoktam elmenni és nem szoktam részt venni az ilyen nagy ivásokban meg túrákban stb, inkább járom a saját utamat (elmegyek konditerembe, találkozok bátyámmal stb). Azonban ehhez még hozzá jön az is,hogy debreceni vagyok és így elég kellemetlenül érzem magam itt. Igazából ha ennyire szivatós és rossz lenne a suli debrecenben ott még azt is kibírnám. Pesten koliban lakok, nem szeretem a sulit, nagyon nehéz és folyton az jár a fejemben,hogy ha otthon lenne ilyen órarendem mennyi mindent tudnék csinálni (igazi barátokkal, haverokkal elmenni bulizni vagy kondizni vagy kosarazni , sportolni stb). Szerintetek velem van a baj? Esetleg szerintetek megérné átmenni a Debreceni Egyetemre?2012. szept. 17. 15:17
1/1 anonim válasza:
Ez nem fog megoldódni attól, hogy iskolát váltasz. Törekedned kell arra, hogy a környezeted megismerhessen, és lehetőleg szándékozzanak is. Az önértékelésed rendbe kell tenni, mert valószínűleg abból fakad a gátlás. Mivel nem két hétre jöttél fel pestre, ezért haveri kapcsolatokat itt is ki kell alakítanod. Tedd magad sebezhetőbbé, ez igazi bátorságra vall, és szimpátiát kelt, ami elengedhetetlen a szocializálódáshoz. Légy önzetlen, és pozitív gondolataidat kommunikáld a környezeted felé. Ne törekedj arra, hogy elfogadjanak, csupán légy vele tisztában, hogy a jó társaság téged is megillet, és vagy annyira jó társaság te is, hogy havernak tekintsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!