Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt esetleg gyakorlott...

Van itt esetleg gyakorlott pszichologus?

Figyelt kérdés
Nem voltam meg soha pszichologusnal es nem is biztos, h szuksegem van ra de meg is meg kerdezem. Meg probalom leirni par sorban a problemamat: 26 eves ferfi vagyok. Soha nem ert semmifele nagyobb trauma. Tokeletesen teljes, es boldog gyerekkorom volt. De ugy 11 evesen elkezdtem fuvezni. 11 eves koromtol kezdve 16-ig, tehat 5 even keresztul minden nap kemenyen beteptem. Meg az iskolaban is majdnem minden szunetben toltam egy cigit. Jol ereztem magam betepve es ez a szenvedelyem nem ment semmi rovasara. A tanulmanyi eredmenyem nem romlott, a maganeletemben sem okozott kart. 16 evesen egyszer csak elegem lett. Rajottem, ha igy folytatom kesobb talan baj is lehet belole. Egyik naprol a masikra abbahagytam! Aztan 2 evig a kozelebe se mentem. Nem hiszem, h fuggo lettem volna hiszen egyaltalan nem okozott nehezseget abbahagyni de persze az igaz, h sokszor gondoltam ra de jo lenne betepni es ugy nezni egy jo filmet. Ugy 18 eves elmultam mar mikor ujra elkezdtem. De csak ritkan. Olyan havonta egyszer, hetente egyszer. Hihetetlen rossz elmenyben volt reszem. Azt hittem elmulik, de nem... csak rosszabb lett. Mikor beteptem eros depresszio, es paranoia lett urra rajtam. Es ezek az erzesek szinte minden alkalommal. Es ami furcsa, h 2 slukk utan ugy beut mint 5 evvel ezelott egy egesz cigit szivtam volna el. Ma mar eleg 2 slukk ahogy h total betepjek pedig azthittem ez forditva lesz. Hat nalam nem igy van. Mar nem erdekel a fu mert nem erzem jol magam tole. Neha meg probalkozok es ugy 2 havonta elszivok egy cigit, de 10-bol 9 szer jon a paranoia es a sok szar. Ez miert van?

2013. okt. 18. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Nàlam is ez volt mikor bio füvet szivtam az nem is igazi az valami szar szerintem olyat szivtàl most!Mikor rendeset szivtam akkor csak jol èreztem magam de amikor biot (vegyszeres szart) akkor velem is ez volt!
2013. okt. 19. 08:12
 2/5 anonim ***** válasza:
ja ès szerintem nem kell pszichologus nekem is 2-3 nap alatt elmult mindig!
2013. okt. 19. 08:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez annyira tipikus, nem vagyok pszichológus - csupán egy lelkes érdeklődő - de a két kezem is kevés lenne ahhoz, hogy megszámoljam, hány ilyen esetről hallottam már. Hiába kezeli a társadalom a füvet borzasztó lazán, tény és való, hogy mérhetetlen károkat, személyiségtorzulások tud előidézni, csak van aki szerencsés, és megússza a rizikót.

"Nem hiszem, h fuggo lettem volna hiszen egyaltalan nem okozott nehezseget abbahagyni, de persze az igaz, h sokszor gondoltam ra de jo lenne betepni es ugy nezni egy jo filmet."

Pedig függő voltál, ezt a mondatod második felében te magad is beismered, és erre mutat a tény is, hogy visszaszoktál.

Ha nem szívsz, normális a közérzeted? Jól érzed magad? Ha már akkor sem, akkor baj van, ebben az esetben hétfőn szakembernél kezdj!

2013. okt. 19. 20:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha nem tepek be semmi bajom. Csak neha jo lenne ugy szetcsuszni mint regen. Egyebkent mas drogokat soha nem hasznaltam nem is fogok. Neha egy fuves cigi nem ol meg senkit. De nekem mar nem buli. Ennyi volt. Jah, es nem biot szivtam az egy nagyon veszelyes szar!!! Szivmegallast okozhat egyebek mellett.
2013. okt. 20. 04:05
 5/5 anonim ***** válasza:

"Hiába kezeli a társadalom a füvet borzasztó lazán, tény és való, hogy mérhetetlen károkat, személyiségtorzulások tud előidézni, csak van aki szerencsés, és megússza a rizikót"

Ez nagyon hülye hozzáállás. Egyrészt igenis kicsi az esély arra, hogy a fűnek ilyen következményei legyenek. Nagyon kicsi. Másrészt szerinted az az ember, aki összeroppan a fűtől, szerinted alapból teljesen rendben van lelkileg? Hát nagyon nem. Az, hogy egy ember mennyire tud mértékletesen, tudatosan, problémamentesen tudatot módosítani, csak is kizárólag rajta múlik. Elvégre ez az egész dolog a fejben játszódik le, mi más kéne hozzá, mint lelki erő? Az meg a másik, hogy persze, hogy csomó ilyen esetről hallottál, mert a média csak ezeket az eseteket nyomatja. Meglennél lepve, ha tudnád, mennyien használnak füvet, és élnek mellette teljesen normális életet.

2013. okt. 23. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!