Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok leszokni a gépezésrő...

Nem tudok leszokni a gépezésről! Hogyan tudnék leszokni?

Figyelt kérdés
pszichológushoz is járok de nem segít sokat!hétköznap 4-5 órát játszok! hétvégén meg 7-8 órát! 14/F

2013. okt. 12. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Kiveszed a videókártyát és feladod postán egy ausztrál címre.
2013. okt. 12. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Minek arról leszokni?
2013. okt. 12. 12:44
 3/9 anonim válasza:

Ez a hétköznap napi 4-5 óra nem tűnik olyan soknak.

Igaz, én iskolába kb. csak bejárok, itthon meg nem tanulok, mivel ahova járok a szakképzés ilyen.

De ha egy hétfői napomat nézem: Felkelek 5:30-kor elkészülök, bemegyek suliba, hazaérek kb. 14:30-ra. Ilyenkor hulla fáradt vagyok, szóval kajálok egyet, majd alszom 1-2 órát. Felkelek van vagy 5 óra. Leülök, gépezek 2 órát, lemegyek kondiba, onnan hazaérek 9-kor. Gépezek még 2 órát, esti tevékenységek, és lefekszem aludni. Amint látod a napi 4 óra itt nekem is megvan, és az az igazság mást nem is tudok csinálni a köztes időben. Ha tényleg úgy adódna, akkor tanulhatok. De más egyebet nem, elvégre ki akar úgy elmenni bárhova is, hogy folyton az órát bámulja.

Haverokkal járok kondiba, szóval ott a társalgás is megvan. Igaz, minden másnap megyek csak kondiba.

Amikor nem kondis napom van, azt arra használom, hogy inkább egyedül legyek, zenét hallgatok, megnézek egy filmet, olyan dolgot csinálok ami időigényesebb.

Itt hétvégén sem pörög az élet, szóval az a napom is olyan , mint egy kondimentes, csak délelőtt sem kell mennem sehova.

A gondok ott kezdődnének a gépezéssel, ha mondjuk nem aludnál hétköznap, hétvégén mert játszanod kell. Ha SOHA ismétlem SOHA nem mennél el sehova, mert olyanja mindenkinek van, hogy most semmi kedvem elmenni sehova.

Amúgy mit csinálnál gépezés helyett? Olvasnál mondjuk, vagy mit? Mert az sem különb dolog, csak annak van beállítva.

A társasági életed milyen?

Mert ha teszem azt egész nap beszélgetsz a haverjaiddal mondjuk skype-on akkor még azt sem mondanám, hogy a társasági életed rovására megy a dolog.

2013. okt. 12. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Sokan vannak így vele, ez még nem kirívó eset. Nincs is baj ezzel, ha nem megy más dolgok rovására, mint a tanulás ( :P), vagy az emberi kapcsolatok. Én is csak azt tudnám javasolni, hogy keress más elfoglaltságot, amitől nem lesz annyi időd gépezni. Valamilyen sport vagy szakkör, csajozás, bandázás? hm?
2013. okt. 12. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Robbantsd fel a géped!
2013. okt. 12. 16:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez még egyáltalán nem vészes... sokan vannak így ezzel.
2013. okt. 13. 06:27
 7/9 A kérdező kommentje:
azért szeretnék egyébként leszokni mert már most eléggé sz@rul állok matekból,fizikából,kémiából, és németből! és ez azért van mert a gépezéssel töltöm el az időm nagy részét és nem foglalkozok sokat a tanulással!szoktam gépezésen kívül biciklizni, tv-zni, olvasni és a barátaimhoz átmegyek néha-néha hétvégenként.
2013. okt. 13. 07:33
 8/9 anonim válasza:

Itt nem a gépezés a hiba, hanem a hozzáállásod. Ahogy írtad, ha nem gépezel akkor biciklizel, bandázol, tv-zel, olvasol, stb..

Ezzel nem is lenne gond, mert a gépezésen kívül kell mást is csinálni, de ha tényleg annyira szeretnél tanulni, akkor pl.: a tankönyveidet olvasnád, nem más jellegű könyveket.

Természetesen én is tudom milyen érzés, amikor úgy érzed, hogy soha nincs elég időd arra, hogy annyit tudjál kikapcsolódni, amennyit szeretnél. Nálam pl.: ez volt a kiváltó ok, hogy kevesebbet tanultam.

Felkeltem 6-kor, hazaértem 3-kor, mire megkajáltam már 4 óra volt, ha tanulok egy órát akkor már 5 óra van, vacsorára fürdésre kell még egy óra, szóval már van este 6, és akkor még semmi olyat nem csináltam, amihez effektíve kedvem lett volna. Mivel 6-kor keltem a fáradság miatt, meg mert holnap megint kelni kell 10-kor már aludtam is. De ez az egy óra tanulás is csak látszattevékenység volt, mert semmi erőm nem volt odakoncentrálni, hiszen egész nap ezt csináltam.

Ha azt nézzük, hogy egy nap 24 órából áll, és ebből te csak 4 órát "pihenhetsz" az nagyon rossz arány, főleg abban a tudatban, hogy holnap megint kezdődik előröl.

A hétvége pedig egy olyan dolog, hogy mivel úgy éreztem hétköznap nem pihenem ki magam, ezért hétvégén semmiért nem voltam hajlandó tanulni.

Szóval akár milyen nehéz, próbáld meg elszánni magad a tanulásra, és ne fogd csak a gépezésre, hogy romlanak a jegyeid.

2013. okt. 13. 13:13
 9/9 anonim válasza:
énis napi 4-5 órát gépezek hétvégén meg 8 órát ..én tanszobán "tanulok" amikor haza érek át nézem és tudom az a tanácsom ,hogy figyelj órán :-)
2013. okt. 15. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!