Számitógép függő vagyok, hogyan tudok leszokni?
Számítógép függő vagyok, hogyan tudok leszokni?
Már pár éve minden szabadidőmet(ami elég sok) a gép előtt töltöm. Sajnos ez idő alatt elvesztettem a legtöbb barátomat és az önbizalmam. A suliból hazaérve mindig egyből a géphez megyek ebéd után és képes vagyok estig játszani/szörfözni. Hétvégén is egész nap a gép előtt vagyok.
Tudsz legalább egy dolgot mondani, ami miatt érdemes lenne leszoknod róla? Egy olyat, ami megérné neked, hogy azt az időt, amit most a gép előtt töltesz, másra szánd, és szeretnéd is azt elérni?
Ha igen, akkor príma (Mindent bele!), ha nem, akkor pedig motiválatlan leszel, és kétséges a siker.
2 évvel ezelőtt kb, én is függő voltam.
Képes voltam napi 8-10 óra hosszakat multizni, meg akár netezni is. Egyszer csak meguntam a játékot, és onnantól kezdve nem játszottam, inkább haverokkal lógtam, bicajoztam, odakint voltam a levegőn és sokkal jobb mint játszani. Már azóta nem játszom. Menj el sétálni vagy bicajozni vagy ami jól esne.:D
Azt nem értem, hogy miért beszél itt mindenki úgy a játékokról, mintha maga az ördög találta volna ki. Miért kéne végleg abbahagynia, mint az utolsó válaszoló barátjának (aki biztos örülne, ha játszhatna kicsit, de hát szegény diktatúrában él).
Ha megvan a kellő mértékletesség és mást is tud csinálni mellette, akkor épp olyan jó hobbi, mint bármi más. Azt kéne megoldania, hogy találjon magának más elfoglaltságokat is emellé, nem végleg feladni.
Barátnőm és én is játszunk gyakran, nekünk így jó, ez nem korlátoz semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!