Hogyan tudnák leszokni a számítógép és az okostelefon függőségről, ha nem akarok róla leszokni?
Rengeteget gépeztem, a tanulással egyáltalán nem foglalkoztam. A suliban sem figyelek oda. Bukásra állok 4-5 tantárgyból. Anyát pár hete felhívta ofim, hogy milyen rossz jegyeim vannak. Ennek következtében anya eltiltott a géptől, azóta naponta 2-3 szor kell teljesen feltölteni a telefont, mert napi 6-10 órát telefonozok. Ma is reggel 10-től telón nyomom, ami jelenleg is töltőn van. Ma beszéltem az egyik lány barátmmal gépen (akibe szerelmes is vagyok), és ez a beszélgetés rádöbbentett arra, hogy ez így nem vezet jóra és így nem lesz belőlem informatikus (mert ahhoz is tanulnom kell).
A gond csak ott van, hogy mind ezek tudatában egyáltalán nem tervezem mára a tanulást, mert helyette inkább telefonozok.
Hogy szokhatnák le erről a rossz szokásról, ha nem akarok róla leszokni?
Az emberekkel való kommunikáció nagy részét neten keresztül végzem, és akibe bele vagyok zúgva lányt is csak neten keresztül tudom elérni, mivel 400-410 km-re lakik tőlem.
Sehogy. azt ember általában tesz azért amit szeretne, többség legalábbis megpróbálja majd az első fűszálban elbotlik és rinyál hogy nem sikerül.
nem tervezni kell a dolgokat hanem csinálni.
Számítógépes idő péntek délután, vasárnap délután. Gondolom akkor vannak ők is a gépnél, mert tanulnak a többi időben.
Tegyél te is így. Heti kettő délután internetezzél.
A telefont meg hagyd otthon, így a suliba is sokat tanulhatsz! :)
Másrészt anyukád ha eltiltott a géptől, hogyan raktad fel a kérdést? Kapcsold ki és tanulj! Hidd el abban a pár órában meg lesznek az ismerőseid nélküled is, csak te nem vagy meg nélkülük!
A kérdést is telefonról írtam ki.
Anya délutánra ment dolgozni, már januárban is korlátozva lett a géphasznalat ugy, h a szobambol a szamitogemEM atvitette velem a szobajaba. A szobajat kulccsal bezarta, betorni meg nem akarom az ajtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!