Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén vagyok? Mert szerint...

Skizofrén vagyok? Mert szerintem valamilyen szinten igen.14/l

Figyelt kérdés
Utánanéztem a tüneteknek. Leirom amikre magamra ismertem.: Időröl időre különbözőféleképpen viselkedem. Néha nagyon izgatott vagy zaklatott leszek, máskor egy transz szerű állapotba kerülök. De van amikor teljesen normálisan viselkedek. Azt hiszem olvasnak a gondolataimba. Szoktam hangokat hallani, néha beszélgetek is velük a fejemben. Néha logikátlanul gondolkodok. Abnormálisan őrülten viselkedek. Néha koordinálatlanul mozgok. Nem úgy fejezem ki az érzéseimet ahogy kéne pl. Nevetek miközbe vérig sèrtettek. Fura kifejezéseket teszek. pl ezeket többször is szoktam mondani: Egy száj van a kezemen és a rózsaszin elefánt megnyalja köldököm (ezt halucináltam is) , a kurv.k boxot esznek. stb. Azt hiszem a Tv ben beszélő ember személyesen nekem üzen (1x volt ilyen) Cél nélkül teszek dolgokat. pl ma ez volt: A suliba leraktam a táskám a fölcinti padra aztán felmentem a 2. - ra , leültem a padra, aztán egy 5. estől kértem sampont....ASULIBAN!!! És ezeket cél nélkül bàr ink unatkozásbol. Sokszor magamban vihogok a semmin. Félek a febhér autóktól. A suliban annyira kiközösitenek h egyre jobban romlik az állapotom. Hogy lehet így èlni?!

2013. okt. 11. 22:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindannyian skizók vagyunk valamennyire! Én is,te is mi is xD
2013. okt. 12. 16:28
 12/19 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem meg csak unatkozol és szeretnél valami újat az életedben, ezért bepróbálod mesélni, hogy skizofrén vagy.
2013. okt. 13. 06:40
 13/19 A kérdező kommentje:
miért tennék ilyet? betegseégekkel nem viccelődök...
2013. okt. 13. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:
47%

Nem hiszem, hogy úgy gondolta, hogy viccelődsz.

Az 5-ös választ is én írtam, (arra nem reagáltál)

Lehet hogy tényleg van valami, de akkor menj iskolapszichológushoz!

De : pl sokan felakarják hívni magukra a figyelmet hogy kitalálnak valami hasonlót mint te. Az egyik barátnőm vagdosta a kezét, nem azért, mert neki jó volt, hanem a figyelmet akarta felkelteni a családjánál.

Van olyan is, aki anorexiásnak akar tűnni, de igazából nem az, csak a soványságával szeretné felhívni a figyelmet.

Még sorolhatnám...

Vannak akik észreveszik a betegségüket, de többen vannak, akik úgy gondolják, hogy ez a normális. Tehát nem gondolják, hogy valami gond lenne.

Anyukáddal beszéltél erről?

2013. okt. 13. 10:28
 15/19 A kérdező kommentje:
nem vagyok joba vele.
2013. okt. 13. 14:43
 16/19 anonim válasza:
46%

Miért viccelődne, és miért találná ki? Attól, hogy kamasz, nem lehetnek mentális zavarai, és mindent a kamaszkorra lehet fogni?

Kérdező: ha tényleg hallucinálsz, beszélj a szüleiddel és menj el pszichológushoz. Nem tudom, hogy skizofrén vagy-e, mert nem vagyok se pszichológus, se pszichiáter, de azt tudom, hogy a hallucinációk, a téveszmék ("azt hiszem, olvasnak a gondolataimban") nem normális dolgok, és segíteni kell rajtuk.

2013. okt. 13. 22:43
 17/19 anonim ***** válasza:
82%

4-es vagyok. Számomra az írásodból egyértelmű, hogy "így fejezed ki magad" -vagyis extrém dolgokat mondasz, teszel - hogy észrevegyenek, mert "szeretnéd, ha szeretnének". A hallucinációt -ha az valóban betegség lenne, és nem egy kamasz képzelgése, ami egy teljesen mindennapos dolog, - NEM TUDNÁD így leírni - teljesen értelmesen. (azok, akik blikkből és monikasóból értesülnek a lélek működéséről és alakulásáról, ilyenkor felnyerítenek, hogy skizo/beteg vagy, orvost. Ne törődj velük. NE ők határozzák meg a jövődet) Az külön nagy baj, hogy anyukáddal nem vagy jóba, akár beszélgetés szinten sem, ez is csak a "szeretném, ha szeretnének " érzést erősíti benned.

14 éves vagy. Életkori sajtosság, nagy erővel tör fel: ki vagyok én? és hol a helyem a világban?

Azért mondom: gyakorolj valamilyen kifejezésformát- mert ez fontos ennek a folyamatnak a normális megélésben és a későbbiek alakulásában.

Most az elkövetkező 10 évben dönthetsz:

1. feladod magad, elmész egy orvoshoz, aki gyógyszert ír fel (beszélgetéssel csak az amerikai milliomosokat gyógyítják, erre ne számíts), és zombi leszel- mert a gyógyszar elnyomja a dolgokat, és nem gyógyítja, és egyre erősebb kell, hogy hasson, tehát függővé tesz - így valóban ebből a kis kamaszkori dologból 15 év múlva nagy baj lesz, egy magaalávizelő bamba zombi lehetsz.

2. összeszeded magad: és tanulsz, gyakorolsz: zene, ének, színjátszás, rajz, festés,írás - valami, amit szeretsz- és amihez találsz mestert, aki segít!! A képességfejlesztés fontos, és nagyon lassú, tehát EL KELL KEZDENI.

Ez a kifejezésmód gyakorlás a mai iskolákból LEMARAD a mérhetetlenül sok racionálisan megtanulandó mellett, ezért van annyi pszichózis, és baj később.

A döntés a TIED.

2013. okt. 14. 09:17
 18/19 A kérdező kommentje:
Csak közlöm hogy rohadt sokat rajzolok és már olyan szintre fejlesztettem hogy nagyon élethüen letudok rajzolni bármit. ugyhogy ez a kifejezésmód megvan.
2013. nov. 2. 13:55
 19/19 anonim válasza:
Elmentél már orvoshoz?
2013. nov. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!