Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek! Volt más is,...

Pánikbetegek! Volt más is, aki inkább a megőrüléstől félt, mint a haláltól?

Figyelt kérdés

Kb. 4 éve vagyok pánikbeteg. Eddig szerencsére egyedül meg tudtam oldani a rohamokat, szorongást. Általában félévente pár hétre előjön, akkor rosszul vagyok, de eddig még mindig helyrejöttem.

Egy hete kb. koncerten voltunk és amikor hazaértünk, még zúgott a fejem a zenétől. Bementünk a férjemmel a hálóba aludni, és egyszer felkaptam a fejem,hogy a nappaliban szól a tévé, nem kapcsoltam le. De nem ment! És hirtelen jött egy érzés, hogy Úristen már hangokat is hallok. Alig bírtam megnyugodni. Szegény férjem meg nyugtatott, hogy vele is van ilyen,hogy azt hiszi szól a tévé, csörög a telefon stb. De én totál megijedtem,hogy most már biztos megőrültem és skizofrén leszek.

Azóta is eszembe jut naponta többször, hogy mi van,ha megőrülök egyszer!

A pánikbetegségbe egyébként bele lehet őrülni? Lehet valaki ettől skizofrén!

2013. okt. 9. 08:17
 1/3 anonim ***** válasza:
47%

Pánikbetegség ha kezeletlen marad depresszióval párosul.

Szerintem skizofrén nem lehet senki.

Viszont sokan inkább attól félnek hogy megőrülnek.

A pánikbetegség tünetmentessé tehető, a kiváltó ok megszüntetésével.

Neked kell a legjobban tudnod, mi okozhatja. Nálam családi tragédia és munkahelyi nehézségek hozták elő. Mindkettőt meg kellett oldanom, hogy tünetmentes legyek.

Egy jó társ, aki nem használja ki a betegségedet fél siker.

Vannak akiknek átmenetileg gyógyszert is kell szedni, neves pszichiátert kelenne keresned.

2013. okt. 9. 08:41
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

A társ meg van, azzal nincs gond!

Kiváltok ok? Hát az egész gyerekkorom, a szüleim rossz házassága, veszekedése, olykor verekedése, rossz párkapcsolatok, amelyekbe belemenekültem stb. Tehát nincs egy ok, amit megoldok és pipa. Meg eddig tényleg mindig elmúlt pár hét alatt, aztán egy jó ideig semmi.

Valahol azt olvastam,hogy a pánikbeteg az örökre az marad, max. tünetmentessé tehető. Tehát hiába szed gyógyszert, jár terápiára, meg van az esély, hogy ha 10 év múlva is, de ismét előjön!

Én meg legalább tudom,hogy elő fog jönni!:)

De egyébként gondolkodtam már,hogy felkeresek egy orvost, csak mindig azon agyalok,hogy vajon milyen módszerrel tudja megoldani azt,hogy ne gondolkodjak rossz dolgokon, hogy ne kússzanak be a hülye gondolatok a fejembe!

Mert ugye ezt én okozom, és furcsa,hogy segíthet ebben egy külső ember!

2013. okt. 9. 08:46
 3/3 anonim ***** válasza:

A pánikbetegség alapja, eredete a félelem, többnyire pici gyermek korból. A félelem kezelése nem orvos, hanem pszichoterapeuta feladata.

https://www.youtube.com/watch?v=UXo-DvY0N-k

2013. okt. 9. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!