Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináltok ha elölte...

Mit csináltok ha elölte teljesen a depresszió?

Figyelt kérdés
Probléma gyökere ott van, hogy nem volt még párkapcsolatom, amire mindennél jobban vágynék. Próbálom lefoglalni magam, eljárok futni, tanulok, jógázom, meditálok, beszélgetek neten. Néha sikerül összekapni "barátokkal", akikről később kiderül, hogy nagyon naiv voltam velük szemben és totál a padlóra küld ez napokra, hetekre. Családi, agynagi körülményekre nem panaszkodhatom, viszont mondatni lelki nyomorék vagyok... Ezen felül nagyon rosszul tud esni ha közlik velem a hibáim, ami nem is lenne rossz, ha emellett segítenének változtatni rajtuk és utána nem hagynának magamra a teljes megsemmisülésben. Tök jó dolog a kritka, legalább tudjuk min kellene változtatni, de rengetegen nem képesek empatikusan közölni a hibákat. Csak odaszúrnak valamit és feküdj a vonat elé ha nem tetszik... Néha eszembe jut hogyan bántak velem, egyetlenegy "kapcsolatomba" sem becsültek meg. Legvégén mindig utolsó szarként bántak velem és csodálkoznak ha nincs önbizalmam, tartásom. mire fel legyen amikor állandóan mindenki lehord és még senki sem szeretett viszonzottan?... Nem akarok ilyen hisztigép lenni, de pokolian szarul érzem magam. Képes vagyok, beleragadni hosszú időre ebbe pár idióta ember miatt akik fel sem fogják milyen hatással van rám amit mondanak...
2013. okt. 5. 16:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem lehet akkor, hogy kicsit nagyok az elvárásaid? Egyébként ha tanulsz, akkor az iskolában is ismerkedhetnél nyugodtan srácokkal.
2013. okt. 5. 18:08
 22/27 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan közegben vagyok, olyan szakon amin esélyem sincs fiúkkal ismerkedni. Keveset is kell bejárni.
2013. okt. 5. 18:11
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy túl nagy elvárás lenne az, hogy mindkét részről meglegyen a vonzalom, szerelem, lelkiség. Nem jövök össze senkivel csak azért mert kedvelem vagy mert vonzódom hozzá ha nem vagyunk szerelmesek. Úgy az égvilágon semmi értelme nem lenne. Ahogy vonzalom nélkül is vagy közös összhang nélkül. nem csak valakit szeretnék aki mellett eltöltöm az időm, mert le tudom foglalni magam, nem csak pótlékot szeretnék, hanem szerelmet.
2013. okt. 5. 18:14
 24/27 anonim ***** válasza:
Viszont a szerelemnek idő kell mire kialakul. Én nem hiszek az első látásbeli szerelemben. Ha találsz valakit, aki vonzó számodra, ismerkedj meg vele mégjobban. Hátha elmélyül a kapcsolatotok.
2013. okt. 5. 18:20
 25/27 A kérdező kommentje:

Szerelemben én sem, viszont a vonzalmat első pillanatra lehet érezni vagy azt, hogy később ki fog-e alakulni. Ha valamelyik részről nem úgy működik ahogy a másik szeretné akkor jobb tovább lépni, mielőtt sérülne valaki...

nálam már az is kezdeményezés ha valakit bejelölök fbon, bár nem így kellene, de valakinek ez is bejött már. Volt, hogy 2 évre rá kezdtünk el beszélgetni valakivel akit bejelöltem. :D

2013. okt. 5. 18:48
 26/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én maximálisan megértelek, még a korunk is stimmel.

Nekem hozzád hasonlóan szintén nem volt még komoly kapcsolatom, meg úgy egyáltalán semmilyen kapcsolatom. És egy idő után, akárki akármit mond ebbe az ember belefárad. Mert megint más lenne ha már lett volna valaha kapcsolatod, és most úgy írod ki a kérdést hogy "jaj hát már 2 éve egyedül vagyok, milyen rossz, stb stb", mert akkor legalább meglenne annak az illúziója, hogy na azért már volt valami, de így értem a pesszimista hozzáállásodat. Ami nem jó, de én sem tudok már másképp állni ehhez az egészhez. És abban egyetértek, hogy oké, el kell járni itthonról, ismerkedni kell, csak egy idő ez a tény sem állja meg a helyét.

Én 18-23 között (most vagyok 23) egyetemre jártam, mellette több helyen dolgoztam, kollégiumban laktam, nagy baráti köröm volt, eljártunk szórakozni, kulturális eseményekre, napi több 100 ember mellett elmentem, jeleket is küldtem, és soha, egynek sem kellettem. Bár nálam mostanra jött el egy ilyen "érzelmileg nulla" állapot, és már nem úgy megyek ki az utcára, hogy "na majd most, na majd ma", mert úgy érzem ezzel saját magam is becsapnám, hiszen az elmúlt 5 évben sem történt semmi, és hiába mondja nekem akárki na majd a következő 5 évben fog, már nem hiszem el.

De egyébként te nem tudod úgy elképzelni az életed, hogy egyedül vagy? Mert én pont most gondolkoztam, hogy pont amiatt, hogy így alakult, már más dolgok járnak a fejemben, misszióban szolgálnék, stb. Mert oké, van rá esély, hogy meghalsz, de hát nincs senki aki miatt maradnék (én például)

De egyébként meg a magányt is meg lehet szokni, már egész jó bírom.

2013. okt. 5. 22:50
 27/27 A kérdező kommentje:
Mindenképpen társat szeretnék, ha nem is feltétlen komolyat.
2013. okt. 7. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!