Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez akár depresszió is lehet?

Ez akár depresszió is lehet?

Figyelt kérdés
Már kicsi korom óta kövér vagyok és emiatt sokan csúfoltak. Egy idő után már úgy tettem mintha meg se hallanám, de igazából fájt amiket mondtak. Voltak/vannak barátaim akikkel úgy elvagyok de egyik sem az az igazi barát akiben megbízok. Most kezdtem a középiskolát persze itt is kaptam már olyan beszólást hogy mikorra várom a babát stb.. De tavaly 8.dikba volt a legrosszabb. Itthon a testvérem állandóan ezzel csúfolt ha bármikor ettem akkor egyből mondta hogy 'már megint eszel'..de reggelizni azért csak kell..Soha senki nem bántott annyira a szavaival mint ő. Utána még anya is elkezdett piszkálni hogy egyre kövérebb vagyok meg ő is beszólogat azóta is. Rengeteget sírtam emiatt, rettentően magam alatt voltam. Bárhogy próbálkoztam nem tudtam lefogyni. Szinte az egész nyaramat itthon töltöttem bárki hívott valahova leráztam valami kamu szöveggel. Nem akartam elmenni senkivel mert nagyon rosszul érzem magam sovány emberek között. Mindig én vagyok az akivel a legkevesebbet foglalkoznak.. És most nyár végén már egész jól voltam. De most a suli elkezdődött, megint egyre többet sírok, és nincs kedvem semmihez. Próbáltam elfogadni magam, és kövéren is élni az életem de ez lehetetlen ha mindennap az orrom alá dörgölik hogy így nem vagyok elég jó...
2013. szept. 25. 19:36
 1/2 anonim válasza:

Szerintem az egészet magadból kiindulva kéne elkezdened. Te elégedett vagy önmagaddal? Boldog vagy így? Ha igen, akkor szerintem már az is előrehaladás. Nem fogok arról írni, hogy táplálkozz egészségesen vagy mozog rendszeresen, mert ez mindenkinek már a könyökén jön ki. Ha elhatározod magad, az csakis magad miatt tedd, senki másért. Különben véghez vinni is nehéz.

Ami a többi embert illeti az iskolában próbáld meg ignorálni őket. Biztos nehéz, de így is az, nem? Nekik is megvannak a maga hibáik, csak lehet, hogy ők rejtegetik a többiek elől. Sosem tudhatod, hogy egy-egy beszólás miért kedvező nekik. Lehet, hogy éppen örülnek, hogy nem ők a központi témák. Minél idősebb leszel, az emberek annál érettebben viselkednek veled. Persze kivétel mindig akad.

A családoddal kapcsolatban pedig nem szabadna hagynod, hogy ez ennyire eluralkodjon rajtad. Állj a sarkadra és beszélj velük! Mondd el nekik, hogy mennyire rosszul esik mindez és találjatok ki együtt egy megoldást. Hidd el, ők segíteni fognak. A fő az, hogy mindenképp oszd meg valakivel ezeket a dolgokat, egy szeretteddel. Ne az interneten keress embereket, mert azok a kapcsolatok nem olyan valódiak, mint az életedben kialakítottak.

2013. szept. 25. 22:48
 2/2 anonim válasza:
Legjobb védekezés a támadás. Ha megtanulják, hogy seperc alatt le tudod őket gorombítani (mert ostoba, még azt se tudja, hogy... vagy ronda, a szeme se áll jól stb.), és hogy milyen az, amit ők neked okoznak, akkor békén hagynak, sőt tisztelni fognak. Semmi erkölcstelenség nincs ebben, ha és amíg ezzel a céllal teszed. A kövérség meg egészségügyi probléma - ha tényleg olyan komoly mértékű, vedd kezelésbe türelemmel.
2013. szept. 26. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!