Miért vagyok ilyen ultra-antiszociális? Lehet ezen változtatni?
Az az igaszság, hogy egyáltalán nem érdekelnek mások. Ezt úgy értem, hogy tök mindegy kivel beszélgetek, egyszerűen nem figyelek oda, mert nem érdekel, a téma is teljesen lényegtelen, képtelen vagyok odafigyelni bárkire. Az meg kifejezetten nehezemre esik, hogy magamról beszéljek, ha kérdez valaki valamiről, egyszerűen odavetek egy választ, ami éppen eszembe jut, még akkor is, ha tudom, hogy hazudság. Csak azért, hogy hamarabb vége legyen a beszélgetésnek. Persze hozzáteszem, évek óta egyáltalán nincsenek barátaim, egyszerűen nem vagyok rájuk kiváncsi, de néha mégis hiányoznak, nem csak ők, hanem új emberek, de amint belegondolok, hogy egy új embert meg kell ismernem, vagy egy régi barátnővel, haverral talizni, teljesen ki ver a víz, hogy megint végig kell szenvednem X időt, miközben nem érdekel sem amit mond, sem amit én mondok. Tehát vágyom a társaságra és néha megkeresek egy két embert a "múltból" aztán hiába beszélem meg a találkozót, mindíg lemondom. Képtelen vagyok erre tortúrára. Így még egy párkapcsolat sem menne jól. Volt egy 3 éves kapcsolatom és egyszerűen kínozva éreztem magam ha beszélgetni kellett vele. Az is előfordult többször a 3 év alatt, hogy miközben beszélt, én éreztem, hogy izzadok, hogy feszít a mellkasom és ha nem rohanhatok ki a saját testemből, meghalok, mert nem bírok több szót végig hallgatni, aztán ráförmedtem, hogy "Kussolj már baz*d meg!" Tudom, bunkóság, de még ez sem érdekel. Ez valami betegség? Vagy egyszerűen egy érzéketlen bunkó vagyok? Az IQ-m 114 lett, amit az iskolában csináltattunk de az EQ-m (érzemi intelligencia) azt hiszem (nem emlékszem, régen volt) 19, ami még a férfiak átlag eredményénél is sokkal alacsonyabb. Mi a gond velem? Az összes ismerősöm "elhagyott" mert lehetetlen velem kommunikálni... Egyedül fogok meghanli?
(A vicc az, hogy remélem, hogy egyedül :D, de közben meg azt érzem, hogy nem akarok magányos lenni :D) Vélemény? Jah, azt elfelejtettem, hogy a mobiltelefonomnak a telefonkönyvébe csak a családom száma van, mert az összes számot folyton kitörlöm. Ha meg hív valaki pár havonta csak egyszer, nem veszem fel soha, meg se nézem ki hívott, csak megvárom amíg leteszi és kikapcsolom a telefont van amikor hetekre.
Az én egyik testvérem Aspergeres, ha akarod beszélhetnénk msn-en!
tényleg kíváncsi lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!