Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez pánikbetegség vagy valami más?

Ez pánikbetegség vagy valami más?

Figyelt kérdés

kb 3 éve alakult ki ez a dolog nálam,amikor középsuliba kerültem,ahol nagyon egyedül voltam,azóta egyre gyakrabban előfordul.

ez leginkább ilyen rohamszerűség,de elég sokáig tart,1-2 óra,olyankor gyorsabban ver a szívem,de ez nem mindig jellemző,úgy érzem,hogy nagyon nehezen veszem a levegőt,szorongásom van,halálfélelem,nehezen tudok odafigyelni a dolgokra,úgy érzem,mintha messziről nézném mi történik kör1ülöttem,de mintha ott sem lennék,nagyon félek ilyenkor:S

főleg akkor szok ez előfordulni ha pl nagy tömegben vagyok,félek valamitől,és akkor is ha valami nincs renben az életemben,de mostanában egyre rosszabb,már akkor is előjön ha csak elmegyek otthonról

fogalmam nincs mit tehetnék,pszichológushoz nem akarok menni,nehezen nyílok meg idegenek előtt,és félek hogy kinevetnének hogy oda megyek,szüleimnek beszéltem róla,de szerintük csak beképzelem az egészat,barátaim szintén azt mondják hogy csak "találgatok",mert nincs kedvem ehhez vagy ahhoz

van valami módszer amivel lehet ezen segíteni?(gyógyszereken kívül)

2013. szept. 10. 00:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Velem is ez van, de nálam vannak "komolyabb" rohamok is. Én pánikbeteg vagyok.

17/L

2013. szept. 10. 01:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Szorongás ami "átvált" néha pánikba.

Ha most azt mondom,hogy nincs ezzel baj akkor biztos kinevetnél.

Mit akarok ezzel mondani,hogy nincs ezzel baj? Azt,hogy sok ember küzd ehhez hasonló gonddal mint te.

A mai korunk "betegsége" (tudod mint valami járvány, Pl. a pestis járvány)

Szóval azt kellene tenned,hogy keresel egy Pszichológust,mondjuk a neten és telefonon bejelentkezel hozzá. Hűha ! na most aztán mi lesz,miután bejelentkeztél hozzá? Egyáltalán kit válasszál a sok név közül?

Mondjuk kiválasztod a számodra legszimpatikusabbat és felhívod (lehet,hogy nem veszi fel a telefont,mert éppen vannak nála,hívd később vagy írj egy sms-t,hogy jelezzen vissza sms-be mikor hívhatod) A telefon beszélgetés alatt is kialakul egy bizonyos szintű benyomásod róla. Ha szimpatikus ,megbeszélsz vele egy időpontot és elmész hozzá. Ne aggódjál semmi nem fog történni a pszichológusnál ami számodra kellemetlen lenne. Elmész hozzá és csak elmondod neki mit szoktál érezni,gondolni,stb. Ő barátságosan és megértően meghallgat. Röviden elmondja neked,hogy mit gondol az általad panaszként elmondottakkal kapcsolatosan azaz,hogy mit javasol mit tegyél. Ennyi ! Haza jössz és átgondolod amit és amiről beszéltetek és döntesz,hogy hogyan tovább.

Senki előtt nem kel szégyelned,hogy te, Pszichológusnál voltál. Igaz nem is fogja ezt senki kérdezni sem tőled,te meg nem fogsz kiállni az út közepére és kiabálva mindenki tudtára hozni,hogy Hééé emberek én pszichológushoz járok.

Egyébként nagyon sok ember jár vagy beszélt már pszichológussal és röhögni fogsz de nem is tudtak róla,hogy Pszichológussal beszéltek. Ilyenek Pl. az állás interjúk,amikor egy felvételi beszélgetésen meghalgatásra bemegy az ember a jövendő munkahelyére,vagy Pl. A biztonsági őrök fegyver vizsga feltétele az,hogy Pszichológussal beszélnek aki meg állapítja,hogy eggyáltalán vizsgázhat-e a jelentkező. Vagy a hivatásos gépjármű vezetők PÁV vizsgája is ilyen és még sok sok más de had ne soroljam fel az összeset.

Egyszóval nincs mitől félned és bátran hívd az első szimpatikusna tűnő Pszichológust.

Én is jártam már Pszichológusnál és képzeld nem harapta le a fejemet és nem is fájt az ottlét. Ha van kérdésed írhatsz privátba is.

2013. szept. 10. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!