Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség mit csináljak?

Pánikbetegség mit csináljak?

Figyelt kérdés
Suliban kialakult egyszer egyik tanárom véget panikbetegés tanár ott hagyta a sulit elmúlt az egész... De 2 évire rá megint eljött vagyis pontosabban sok mindenből kellet felelnem és rosszul lettem na felhivták anyum elengedtek haza anyu mondta hogy menjünk el orvoshoz mit mond.. elmentünk kérdi orvos hogy mi bajom nem is tudtam mit mondjam minden bajom volt mondtam hogy fáj a hasam minden elküldött kórházba vizsgálatokra elmentünk vártunk vártunk mondtam anyunak menjünk inkább haza elindultunk haza és ut közbe hánytam anyu megijedt gyors vissza vitt kórházba bejutottunk orvos megnyomkálta a hasam és azt mondta vakbél gyanú 2napra bent fogtak ... mind a két nap végig rosszul voltam minden mert annyira rossz volt mert én nagyon anyás vagyok és akkor még kisebb is voltam.Mindig jött a orvos mondtam hogy minden ok... nagynehezen hazaengedtek utána örültem de kialakult bennem egy félelem hogy suliba megint rosszul leszek stb és ugyan ez fog történni velem és már 2éve igy járok suliba minden nap már ott tartok hogy azt tervezem hogy ott hagyom a sulit még 2 évem van középsuliban mit csináljak már nem birom ki van hogy át megy 1 hétre utána megint előjön ...

2013. szept. 8. 20:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Magántanulás.
2013. szept. 8. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Kérd az igazgatótól a magántanulói státuszt.Voszont akkor a nyelvtankönyvet is vegyétek meg,mert a helyesírásod és a központozásod cudar!
2013. szept. 8. 20:16
 3/4 anonim válasza:

Amikor érzed, hogy jön a roham, vegyél mély lélegzeteket és tudatosítsd magadban, hogy ez "csak" egy pánikroham kezdete. Nem eshet semmi bajod. Tudatosítsd magadban, hogy mindjárt elmúlik. Ne adj teret a félelemnek, nehagyd, hogy átvegye az uralmat feletted. Tudatosítsd, hogy a tüneteket te csinálod magadnak tehát ugyanúgy azt is el tudod érni, hogy jól legyél. Olvass ezzel kapcsolatos dolgokat, a neten is rengeteg info van erről, valamint sorstársakkal is beszélhetsz.

A magántanulástól csak elszigetelt lennél és lassan már attól is félnél, hogy kimenj az utcára. Persze ez nem biztos, de az mindenképpen igaz, hogy a pánikrohamot előidéző helyek kerülése hosszútávon nem jó ötlet, mert attól nem oldódik meg semmi. Dolgozz magadon és ne érezd áldozatnak magad. Gondold, hogy erős vagy és mindez csak egy átmeneti időszak.

2013. szept. 8. 20:25
 4/4 anonim ***** válasza:
A magántanulás azért nem jó, mert nem igazodni kell a pánik igényeihez, hanem szembeszállni a kis r0hadékkal. Nekem is volt, nem jó begubózni miatta. Pszichiáterhez menj el, aki először felír gyógyszereket, aztán beszélgetős terápiával felépít benned egy ellenállást a pánik ellen, és elhagyhatod a gyógyszert. Nekem 10 évig volt, most már nincs, hamarabb kellett volna terápiába kezdenem.
2013. szept. 9. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!