Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegségem van?

Pánikbetegségem van?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok..Nemsokára töltöm a 14-et. Körülbelül 12 éves korom óta lefekvés után rám jön egyfajta félelem.A halálra kezdek el gondolni, remegni kezdek,nehezen kapok levegőt,és gyorsan kezd el verni a szívem..Nagyon nehezen tudok lenyugodni.

Máskor ha fáj valamim,azonnal valami halálos betegségre gondolok.Ha fáj a fejem,azthiszem daganatom van, ha a hasam, akkor valami belső szervemet gondolom hibásnak..Anyum szerint a fájdalmakat is csak beképzelem magamnak...Múltkor zsibbadt a lábam, és megint rámjött egy ilyen roham,attól féltem meg fogok halni..Ma az állkapcsom fájt, és ha mozgatom ropogott, szintén azt hittem valami komoly bajom van..

Miért van ez, és hogy tudom abbahagyni ezeket a félelmeket?:(

2013. aug. 31. 23:05
 1/5 anonim válasza:
Szia! Én 12 éves vagyok, és mintha,azt amit leírtál én írtam volna.Most is éppen pánikban vagyok, ugyanígy,ha valamim fáj túlaggódom,ha lefekszem remegek, iszonyatosan ver a szívem,félek, a halálra gondolok, stb.,stb. Sajnos énsem tudom,hogy ez micsoda.ÉS az anyukám mindig minden bajomra azt mondja, hogy csak beképzelem.:D
2013. aug. 31. 23:13
 2/5 anonim válasza:

Nem, csak egyszeruen bebeszeled magadnak. Ilyen a batyam is. Ha egy kicsit faj a feje, mar szalad is a zacsko orvossagert, mert "meg fog halni", es telefonal anyumnak, aki asszisztensno, hogy segitsen neki. Te kell megnyugtatnod magad, hogy egy szimpla zsibbadas az lehet azert is, mert sokat ulsz ( gondolom sokat vagy gep elott). Nekem is szokott lenni neha. Az igazi fajdalmas labgorcs pedig kalcium-hiany miatt van. Szoval nem kell tulreagalni. A fejed is azert faj, mert tul sokat aggodsz es megterheled ahelyett, hogy elvezned a tinedzser kort, mint minden mas 14 eves. A hasfajas lehet felfazas miatt, vagy ha lany vagy... Akkor nem kell elmagyaraznom mi miatt. De ezek mind termeszetes dolgok. Ha en elek, nyugi, te se fogsz meghalni :D.

Maskulonben meg minden betegsegnel a hozzallas a legfontosabb. Minel jobban emeszted magad, annal rosszabul leszel. Nezz tukorbe, es mond: Jol vagyok, nincsen semmi bajom!" Ez is segiteni fog rajtad. :)

2013. aug. 31. 23:19
 3/5 A kérdező kommentje:

# 1/2

Végre (bár nem nagy öröm ><) valaki,akinek szintén ilyen bajai vannak, eddig azt hittem csak én vagyok ilyen. Remélem neked is hamar elmúlnak.:)

# 2/2

Köszönöm szépen a válaszodat,sikerült belém lelket öntened, el is múlt a remegésem.:))

Bár most is gombóc van a torkomba és hányingerem van,megpróbálom elhinni hogy csak beképzelem magamnak.:) Ment a zöld kéz c:

2013. aug. 31. 23:31
 4/5 anonim válasza:

Látod? XD Erröl van szó. Mindent bele :-D

Nagyon szívesen

2013. szept. 1. 08:52
 5/5 anonim válasza:
első vagyok, én is egy kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.:D Köszönöm, és én is remélem, hogy neked is hamar elfog múlni.:D
2013. szept. 1. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!