Durva pánikbetegségem van?
24 éves srác vagyok. Először az edzőteremben jött rám az első pánikroham, a záróvizsgám előtt 3 nappal. Ez 1 éve volt, azóta amint sportolok, lépcsőt mászom, vagy edzőteremben vagyok és megemelkedik a pulzusom, jönnek a rohamok. Kb fél percenként csekkolom a pulzusom, mert félek, hogy megáll a szívem. Instabil a lábam alatt a talaj, olyan, mintha 1-1 másodpercre elveszteném az eszméletem, szédülök. A szédülés a legváltozatosabb helyeken jön rám, pl. amikor a hentesnél voltam, néha mosogatás közben. Néha nem érzem a pulzusom, de amint dobban a szívem, megnyugszom, majd fél perc múlva újra csekkolom (az egy órás edzőtermi edzésem így zajlanak végig). Sport közben a legdurvább, egyedül például nem is merek futni,csak a testvéremmel, Őt kérem meg, hogy kísérjen el, és mindig van nálam telefon a mentőkkel a gyorshívón, hogyha megállna a szívem, még gyorsan felhívjam őket. Öcsémnek is mondtam, hogy hívja a mentőket ha bármi van. Nem merek egyedül aludni, csak nyitott ajtóval és lámpafénynél. Ha bezárom az ajtót, azonnal jönnek a rohamok. Éjszaka 4-5x ki szoktam ugrani az ágyból, hogy most állt meg a szívem! Hason nem is tudok aludni mert érzem a szívdobogásom, ami azonnal kiváltja a rohamokat. Szintén jönnek rohamok, ha behúzom a zuhanykabint, vagy zárt térben vagyok. Vonaton a legdurvább a roham, ott már-már hisztériába megy át a dolog. A felüljáró-aluljáró szintén vicces történet, énekelek magamban, hogy kibírjam amíg átmegyek rajta. Inkább kerülök fél órát, csak ne kelljen átmenni a felüljárón az autópálya felett.
Viszont amikor a barátnőmmel vagyok, szinte sosincs rohamom és szex közben soha nem volt! (pedig ott is megemelkedik a pulzus elvben).
Mit tegyek?
Tisztára olyan vagy, mint amilyen én. :O
Pszichológust tudom csak ajánlani, mert ez tényleg elég durva pánikolás. Nekem nagyon sokat segített. L/20
Szexelj egész nap :)
A viccet félretéve: először egy kommplex belgyógyászati kivizsgálás és ha ott minden rendben, akkor pszichiáter.
Nem pszichológus! Utóbbi nem orvos, gyógyszert nem írhat fel.
Ha nem kezelik időben, elhatalmasodhat a betegség, jön az agoraphobia és depresszió.
Ne járj úgy mint én, akinek 8 (nyolc!!!) év után ismerték fel a betegségét, holott sokszor kivizsgáltak és egészségesnek nyilvánítottak. Igaz régen volt, akkor még nem volt ennyire közismert az ilyen jellegű betegség.
Végül eljutottam oda, hogy egyedül sehova nem mertem elmenni és volt olyan időszak, amikor a lakásból sem tudtam kimenni.
26 évesen diagnosztizálták a valós betegségemet.
Most 44 vagyok és a mai napig nem gyógyultam meg.
Mindezt a késői felismerésnek tudom be nagy részben.
Hiába voltam sok-sok orvosnál, szedtem/szedek mindenféle gyógyszer, teljesen nem tudtam meggyógyulni.
Neked jó hír, hogy ismerek néhány embert, akinél időben diagnosztizálták a betegséget és egy idő után gyógyultak/tünetmentesek lettek.
Figyelj rám! A legfontosabb, hogy ne foglalkozz vele egy akármilyen nehéz az első 1 hónap nagyon nehéz lesz de szerintem csak így sikerület, ha jön egy pánikroham mond el magadnak hogy ez csak egy roham és valójában semmi bajod(mert tényleg nincs.Amint elkezdenél vele foglalkozni tereld el a gonolatod és nyugtasd meg magad! kb 2-3 hónap után semmi bajod nem lesz.Jah igen, és ajánlom a citromfű teát.
Remélem segítettem /egy gyógyult pánikbeteg/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!