Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ölnek az emberek? Mi...

Miért ölnek az emberek? Mi visz rá valakit arra, hogy megöljön egy embert?

Figyelt kérdés
Aki képes erre annak mi játszódhat le a fejében? Mentálisan hova sorolhatóak? Főleg akik előre tervezik, nem hírtelen indulatból teszik.
2009. nov. 1. 15:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Tömeggyilkosok és a művészet?

Ha már gyilkolásról beszélünk, ha valakivel bajom van talán megértem, de ismeretlen embereket azért megölni, hogy én kifejezzem magam? Szerintem ez nagyon nem művészet.

És mi a véleményetek az amolyan rögeszmés gyilkosokról, akik egy bizonyos személytől mindenáron meg akarnak szabadulni, mert nekik az örömet okoz?

2009. nov. 1. 17:36
 12/16 A kérdező kommentje:
Vagyis rosszul írtam nem kimondottan az örömet okoz, hanem hogy úgy érzik ha magölik, jobban fogják érezni magukat.
2009. nov. 1. 17:38
 13/16 anonim válasza:
51%

Látod, mondtam hogy nem fogod megérteni mi ebben a művészet.

Régebben gondolkodtam ezen a kérdésen, és igazából nincs senkinek sem joga arra hogy elvegye a másiktól az életet egy pár kizárólagos ténytől eltekintve. Pl ha az az illető depressziós vagy öreg, tartósan beteg és nem tud gondoskodni magáról, kómában fekszik x éve, és egy ilyen embert ölsz meg, akkor a gyilkost nem furdalhatja annyira a lelkiismeret utána. De mind ez persze csak gondolati síkon, mert ép elméjű ember nem tesz ilyet.

2009. nov. 1. 19:42
 14/16 anonim válasza:

Egyszer a pszichológia tanárom ecsetelni kezdte a "háború szépségét", persze nem jutottunk tovább, mert ahogy ezt kimondta mindenki igyekezett (hangosan) véleményt alkotni.

Na az előttem olvasottakból ez jutott eszembe. Lehetne a gyilkolásról hosszasan elmélkedni. Az emberi elme csodálatos, keveredve egy kis ösztönnel bármire képessé tesz bennünket. Az "önkifejezés, és művészet" azért durva, de lehet benne valami olyasmi, hogy az ember képes életet adni és elvenni is. Szerintem az élet és a halál hasonló szintű fogalmak. A baj az hogy mivel nagyon sok olyan inger ér bennünket az életben ami a halált sugallja teljesen az emberek minden napjává vált. éppen ezért olyannyira természetes, hogy kioltok egy életet, hogy már fel sem tűnik. Már az is aki amúgy nem lenne képes ölni, hall vmi hasonló sztorit és képes egy vállrándítással tovább lépni. Sajnos szerintem amíg ember az ember ölni mindig is fog, vagy élet ösztön miatt, vagy önvédelemből, vagy pusztán élvezetből.

2009. nov. 3. 22:24
 15/16 anonim válasza:
Az ilyen kérdések .
2010. febr. 25. 23:06
 16/16 anonim válasza:
Nézze meg mindenki az osztály című 2007-es észt filmdrámát a benx filmet vagy eden lake című filmet a robbanékony tinédzsert másik ént jodie fosterrel vagy a bosszúvágy filmeket végre valahára rájövünk arra hogy ezek az esetek nem véletlenül történnek meg minden okkal történik.
2017. okt. 30. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!