Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ölnek az emberek? Mi...

Miért ölnek az emberek? Mi visz rá valakit arra, hogy megöljön egy embert?

Figyelt kérdés
Aki képes erre annak mi játszódhat le a fejében? Mentálisan hova sorolhatóak? Főleg akik előre tervezik, nem hírtelen indulatból teszik.
2009. nov. 1. 15:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%

nemtudom pontosan hova sorolhatók, de a legszörnyűbb az egészben, hogy szerintem ez nem betegség, hanem egy olyan dolog lehet mint az agressziós, csak nem verésekből, meg terrorban tartásról szól, hanem arról hogy aki az utamban áll, bármilyen helyzetben megölöm, eltávolítom.

Szerintem nem betegek, de bele gondolni is szörnyű, milyen lélek kell ehez.

2009. nov. 1. 15:41
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
Valahol hallottam hogy a "szuperférfi" szindrómások hajlamosabbak az agresszióra, és az intelligenciájuk alacsonyabb az átlagénál. Egyébként a betegség lényege, hogy nem 2, hanem 3 nemi kromoszóma alakul ki, és a férfi nem XY hanem XYY lesz. Szerintem van pár gyilkos, akinél ez (is) közrejátszik.
2009. nov. 1. 15:49
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Bármennyire is rossz ezt hallani, a génjeinkben van! Csupán az emberek többségének már gyerekkora óta belé lett nevelve az hogy ez rossz! Ha nem lenne a génjeinkben, akkor gyakorlatilag az emberiség sokkal de sokkal gonoszabb lenne most, hiszen azok az emberek élték volna túl az evolúciót akik szívesen ölnek, nem muszályból!

Nem tudom, én úgy vagyok a dologgal hogy ha valaki nekem vagy a szeretteimnek rosszat akar, és persze igazán komoly dolgokra gondoljunk, nem azt hogy beszolt vagy ilyesmi, nem igen zavarna ha megölném, vagy pl. egy ellenséges katonát! Nos viszont, ha valaki megerőszakolná a b.nőmet, ez lenne az egyetlen eset ahol előre megfontolva ölném meg! Éveken keresztül is keresném, vagy várnám hogy kijöjjön a börtönből, és határozottan balesetnek feltüntetve megölném, nem vagyok hajlandó ilyen emberekkel ugyanazon a bolygón élni!

2009. nov. 1. 15:55
 4/16 anonim válasza:
55%

Én a tömeggyilkosokat művészeknek tekintem.

Sose fogja őket megérteni senki.

2009. nov. 1. 15:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Például gyűlölet,féltékenység,félelem,több oka is lehet a helyzettől függően.Például valaki annyira féltékeny valakire,h megöli,mert másképp nem tudja "kiiktatni",és tudja is,h börtönbe kerül ezért,de inkább még a börtön is jobb,csak ne szeresse a férje/felesége az illetőt.Vagy annyira utálsz valakit,hogy nem tudod elviselni,hogy a világon van.Vagy félelemből,pl évek óta ver,zsarol a férjed,és nem tudsz megszökni,aztán egyszer véletlenül a kezedbe kerül egy kés,és meglátod a kiutat..Vagy például félelemből ölnek a katonák is,tudják,h ha ők nem ölnek,akkor őket ölik meg.Én sokkal inkább megölnék valakit,minthogy engem öljenek meg,tudom,hogy ez önzőség,de akkor is.Meg még több oka is lehet,de nem jut több az eszembe.
2009. nov. 1. 16:00
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

ha előre kiterveli, akkor elég beteg lelkivilágra utal.

ha azonban hirtelen felindulásból teszi valaki, az sem százas teljesen, ami az érzelmi világát illeti, de hát... van ilyen. sajnos.

egy ügyvédnő ismerősöm mondta, aki már sokat látott, tapasztalt, hogy szerinte szinte bárkivel előfordulhat, ha épp olyan passzban van. ő ugyanis olyanokról is tud, hogy öltek, akikról álmában sem tudta volna elképzelni. és mégis. :(

az én apám is gyerekkorunkban, fiatalkorunkban sokszor lelki terrorban tartott minket, tesómat és engem, ha valami miatt ideges volt. pl. rossz jegyet hoztunk haza, de sokszor apróság miatt is. elég agresszív természetű, sokszor nagyon féltem, hogy lehet, hogy a következő percben tényleg felkapja a kést, nemcsak fenyegetőzik. szerencsére nem tette, de komoly stresszben tartott minket. nem állandóan, mert legtöbbször jó napjai voltak, de sosem lehetett tudni, mikor borul el az agya.

most meg csodálkozik, hogy felnőttek lettünk, hogy miért nem akar a tesóm tudomást se venni róla, én is alig látogatom, évente 2-3* bőven elég, csak kötelességből teszem, ha őszinte akarok lenni.

2009. nov. 1. 16:00
 7/16 anonim ***** válasza:
valójában a gyilkosság volt előbb, és az jött később, hogy az embereket életét elvenni tabu. ráadásul a gyilkolni akarás az egyik legősibb élményünk lehet, az evés, szex, meg ilyesmi között. mély pszichológia, könyvtári szakirodalma van, de még az Ószövetség is azzal indít, hogy Káin megöli Ábelt.
2009. nov. 1. 16:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sokan élvezik az ölést, csak nem vallják be, elfojtják magukban. persze elsősorban a férfiak

régen voltak a nagyon népszerű gladiátorviadalok, nyilvános lefejezések, ahol kiélhették efféle hajlamaikat az emberek, beleképzelhették magukat a szituba, hogy épp ők ölnek, Spanyolországban a mai napig a bikaviadalok.

ma meg egyesek imádják az erőszakos filmeket, mert állítólag az az izgalmas.

hát nekem nem, az tuti. bár én nő vagyok.

2009. nov. 1. 16:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben nincs különbség férfi és nő közt.Bárki élvezheti az ölést.
2009. nov. 1. 16:54
 10/16 anonim ***** válasza:
60%
15:57-el egyetértek..
2009. nov. 1. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!