Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetne kideríteni,...

Hogyan lehetne kideríteni, hogy egy fiú (huszonéves) drogozik vagy elmebeteg?

Figyelt kérdés
Ő tagad mindent, azt mondja nem drogozik, de teljesen elmeháborodott. Nem volt ilyen mindig, de normális sem volt teljesen, szóval nem tudom. Kérlek adjatok tanácsot, ti mit tennétek?
2013. szept. 1. 14:33
 1/4 A kérdező kommentje:
Ezt a netről másoltam ki, de pont ez van nálunk is: "Azt is tudják, hogy a beteg néha olyan dolgokat hall vagy lát, amelyek valójában nincsenek. Azonkívül mintha nem mindig figyelne oda, arra amit az ember mond. Ez nem azért van, mert nem akar figyelni, hanem azért, mert ilyenkor elveszíti a kapcsolatot azzal, ami vele és körülötte történik. Így szavai és tettei idegenszerűen, szokatlanul, furcsán hatnak. Mivel gondolatai is sokszor összekuszálódnak, zavarosak, nehéz beszélgetni vele. Érzelmei is megváltoznak. Amikor érzései felerősödnek, nagyon nyugtalan, zaklatott. Máskor úgy tűnik, hogy nyomott a hangulata. Néha érzései ellaposodnak, érdeklődése, kíváncsisága teljesen kialszik, környezetével ridegen vagy közömbösen viselkedik."
2013. szept. 1. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha van mentális betegsége,bármilyen droghasználat csak ronthat rajta.Hogy mit tennék,az attól függ,milyen kapcsolatban vagyok vele.
2013. szept. 1. 15:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Én a fiú apjának az élettársa vagyok. Mondjuk mit tegyen az apja?
2013. szept. 1. 15:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Teljesen tanácstalanok vagyunk. Mondjuk ha a saját gyerekemről lenne szó, akkor lennének ötleteim, de az apja nem úgy gondolkozik ahogy ilyenkor normális. Most kétségbe van esve, de épkézláb ötlete nincs és nem igazán fogad el tőlem tanácsot, talán szégyeli vagy nem tudom.
2013. szept. 1. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!