Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki! hétfőn suli és nagyon...

Valaki! hétfőn suli és nagyon félek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mindig a suliban jöttek rám a pánikrohamok,hétfőn már suli és félek megint rohamaim lesznek....Valaki megtudná mondani miért csak a suliban vannak rohamaim?És mit tegyek,hogy ne legyenek?

#iskola #pánikroham #pnikbetegség
2013. aug. 31. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Sajnálom,hogy vannak pánikrohamaid,de bátor vagy,hogy mertél tőlünk segítséget kérni.Nagyon jó dolog,hogy felismerted a bajt,azt hiszem ha ezzel tisztában vagy,könnyebben is tudod kezelni.Valószínűleg valami iskolai problémák miatt törnek rád.Szorongsz,félsz,verejtékezel,nyugtalan,ideges vagy az iskolában-míg otthon teljesen nyugodt vagy?Ha így van akkor mindenképpen iskolai gondok állnak a háttérben.Barátaid vannak?Talán rossz a tanulmányi eredményed?Vagy zaklat Téged valaki ott?Vizsga előtt állsz?Nem vagy biztos benne,hogy eleget tanultál a dolgozatokra?Ha úgy érzed valamelyik előfordult Veled,akkor ha akarsz írhatsz privit,szívesen leírhatod a gondjaidat.Ne aggódj mindenki fél az iskolakezdéstől,hisz újra el kell kezdenie újra és mindenkinek vannak ilyen félelmei,hisz a nyár sokkal jobb volt.Azt tudom tanácsolni,hogy próbálj erről valakinek beszélni,pl. a szüleiddel,a barátaiddal,ők majd találnak Neked megoldást.Hidd el fognak segíteni.De megadok Neked egy oldalt ahol lelki gondokról írhatnak a fiatalok,és ott egy pszichológus válaszol Neked.Az oldal neve:

Kamaszpanasz.hu

Ha gondolod írj neki,ne aggódj nem kell megadni nevet és más adatot.Sok szerencsét kívánok Neked,remélem minden rendben lesz.Szia :)

2013. aug. 31. 17:08
 2/4 anonim válasza:
100%

Mert valamitől félsz az iskolában. Lehet ez tanár, rossz jegy, diáktárs, iskolatárs, egy óra, ahol nem tudsz úgy teljesíteni ahogy kéne, vagy szeretnél stb.

Nézz a belsődbe, mitől tartasz, és ülj le otthon meditálni, és tárd fel a belsődbe mi bánt. gondolkodj el azon, mi lesz ha bekövetkezik a félelmed,..és talán rájössz,hogy nem is olyan nagy a baj,mint először gondoltad. Sok sikert! kitartás

2013. aug. 31. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan szorongsz,teljesítmény,tanárok,osztálytãrsak.Ha meg tudod fogalmazni,mi okoz benned félelmet,máris könnyebb lesz.Van iskola pszichológus ,vedd igénybe a segítségét,ingyenes.
2013. aug. 31. 17:36
 4/4 Gyémántlány ***** válasza:

Természetes, hogy aggódsz a sulikezdés miatt, hidd el, én is aggódom. Az új tanév a rengeteg kellemetlenségen kívül sok-sok jó dolgot is ígér, próbálj meg ezekre a dolgokra koncentrálni. Ne feledd: Bármi történjék is, a nevetéssel megkönnyítheted a legborzalmasabbnak tűnő helyzetet is. Pár nap a suliban, és minden rendeződni fog, rendszer alakul ki az életedben, és előbb-utóbb hozzászoksz a dologhoz. Tavaly előtt elájultam az évnyitón. Hónapokig rettegtem, mi lesz, ha megint megtörténik, ki fog segíteni nekem akkor, és mi van, ha komoly... De aztán rá kellett jönnöm, hogy nem ez a megoldás! Amint elkezdtem nem foglalkozni, jobb lett. Nyilván előfordult veled néhányszor, hogy pánikroham jött rád a suliban, de ez nem azt jelenti, hogy máskor is elő fog fordulni. Rágörcsöltél, és nagy eséllyel emiatt jelentkeztek a rohamok újra. Jobban teszed, ha nem parázol rá már előre a dolgokra, lehet, hogy soha többé nem lesznek rohamok.

Másoknak is nehéz a suli, nem csak neked. Ne izgulj, és, ha beszélgetni van kedved a problémáidról, bátran fordulj a neon.hu-s szakértőkhöz, vagy hozzánk, de az is jó érzés, ha a tesódnak, vagy a szüleidnek öntöd ki a szíved.

Egyébként, jó dolog ilyenkor, ha fogsz egy tollat és egy papírt, és leírod, mitől félsz, mi az, ami szorongást okoz neked? Miért félsz a suliban? Amint ezekre a kérdésekre választ kapsz önmagadtól, rá fogsz jönni, hogy az aggodalmat nevetséges, ezáltal megoldódik a probléma, helyre kerülnek a dolgok "odabent".

Egyébként minden kedves sulikezdőnek sok sikert és kitartást kívánok az új tanévhez! :))

2013. szept. 1. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!