Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez már tényleg depresszió?

Ez már tényleg depresszió?

Figyelt kérdés

Már mondta egy pár ismerősöm hogy depressziós vagyok,de eddig nem igazán foglalkoztam vele.Ma rákerestem a tüneteire,és azokból ezek igazak rám: éjszaka 1-1,5 órát szenvedek mire el tudok aludni.Valamikor délután 2-3 óráig eszembe sem jut hogy egyek,mert nem vagyok éhes.Olyan dolgokért is magamat vádolom,amikért nem is én vagyok a hibás.Mindig rossz kedvem van,nincsenek céljaim,nem érdekel semmi.Nincsen semmihez türelmem,hamar felkapom a vizet.Szinte minden nap sírok,úgy érzem hogy semmi értelme nincsen az életemnek,és legszívesebben meghalnék de ahhoz túl gyáva vagyok.Ez az állapot lassan 1,5 hónapja áll fent. Ez már tényleg depresszió? És ne is számítsak rá,hogy magától elmúlik?

16L

2013. aug. 23. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:
16 évesen szinte mindenkinek van ilyen időszaka, ami teljesen normális, majd el fog múlni. A depresszió azért ennél súlyosabb dolog.
2013. aug. 23. 18:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet depresszió is, de talán csak túl negatív vagy (nem ugyanaz a kettő)! Segíthetsz magadon, ha elkezdesz figyelni a szép és jó dolgokra az életedben, célokat tűzöl ki és elfogadod magad olyannak, amilyen vagy. Biztos sok jó tulajdonságod van. Foglald el magad vmivel napközben, fáradj el, akkor nem lesz gond az alvással sem.
2013. aug. 23. 18:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehetsz depressziós is, viszont majd figyeld meg, hogy változik-e a dolog, ha elkezdődik az iskola. Ha igen, akkor semmi gond. Ha nem, akkor menj el pszichológushoz és majd ő megmondja, hogy mi a helyzet.
2013. aug. 23. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!