Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek, hogy mit gondolnak...

Félek, hogy mit gondolnak mások, hogyan lehet ezt legyőzni?

Figyelt kérdés

Megnehezíti ez az életem , próbálom legyőzni és tenni ellene de mindig ott lapul a gondolatomba ez..

Akármit csinálok vagy mondok mindig utána gondolkozok rajta, hogy vajon mit gondol azóta xy rólam.

Nem túl jó példa de ez is eszembe jutott, hogy például Facebookon se merek semmit megosztani meg ilyenek mert egyből az jut eszembe, hogy majd emiatt kinevetnek vagy akármi.

Ha jobban belegondolok nem túl valószínű ez az egész de valamiért folyamatosan ezen gyötröm magam..

Emiatt nem tudom kiélvezni az életem teljesen mert folyamatosan aggódok és sok mindent nem csinálok ez a félelem miatt.

Úszni is nagyon szeretnék eljárni de van egy sebhelyem ami miatt szégyellek ilyen helyen mutatkozni.

Úgy érzem, hogy sokkal sokkal boldogabb lennék ha valahogy ezen túl tudnék lépni és azt tenni amit szeretek és nem azon töprengeni, hogy mások majd mit szólnak/gondolnak.

Valaki hasonló problémával küzd/küzdött?

Esetleg jó tanácsok?

(20/F)

Köszönöm!

2013. aug. 18. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, sokáig én is nagyon féltem ettől. Aztán egyszer egy új közösségben úgy döntöttem, hogy nem érdekel, megpróbálom néha képviselni a véleményem, akkor is, ha ez másoknak nem tetszik. Tudtam, hogy nincs vesztenivalóm: ha nem jön be, sose jövök a közösségbe többet, és ők se fognak utolérni, hiszen még a teljes nevem sem tudták. És nem lett semmi baj, sőt kiderült, hogy vannak, akik egyetértenek velem, de eddig lapultak a fűben. Azóta egyre több közösségben próbálkozom így. Azért néhány kritikus ponton nem: pl. az iskolában nem vagyok teljesen őszinte, csak egy-két igazi barátommal, mert onnét macerás lenne eljönni, ha mégis balul sülne el a dolog. Nem mondom, hogy teljesen elmúlt ez a félelmem, de most már vannak nagyon megbízható barátaim, akikkel mindent meg tudok beszélni. Sokkal jobb lett.
2013. aug. 18. 16:36
 2/4 Borozok válasza:
Nyugodtan menj úszni ne törődj azzal h ki mit gondol te ilyen vagy más meg másmilyen és ez ellen nem lehet tenni akinek fél lába van az is kimegy az utcára mégse kövezik meg. Az meg hogy ki mit gondol az már az ő baja.. Viszont ha ez miatt szorongsz akkor komoly problémákat okozhatsz magadnak amiből később nehéz lesz kilépni a pszichológus meg teletöm mindenféle hülye bogyóval ami függőséget okozhat meg agyilag kicsinál, szóval inkább szargyál bele hogy mit gondolnak azt jóvan akinek meg nem tetszel így az bekaphatja ennyi. A megosztásról meg annyit hogy így is sok szemetet osztanak fel se fog tűnni nekik vagy ha igen maximum lecsesznek vagy elmondanak mindenféle baromnak de SZARGYÁ RÁ TÚLÉLED!!! :P
2013. aug. 18. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez elég kemény fóbia amúgy, nálam is ez van. Fb-n én sem osztok meg semmit, mert hogy mit gondolnak rólam, beszélgetni se nagyon merek, nehogy olyat mondjak... A leküzdésére sajnos még nem jöttem rá :/
2013. aug. 19. 10:02
 4/4 anonim válasza:
Nagyon ismerős érzés.Én is olyan voltam,mint az előző hozzám szóló.Facebook-on nem raktam fel magamról képet.Mert attól féltem,hogy kinevetnek,beszólnak.Aztán egy nap vettem egy nagy levegőt,és elhatároztam hogy megváltozok,mert igy boldogtalan ember leszek.Ennek már 3 hónapja,hogy igy gondolkodok.Raktam föl képet fészre,és senki az ég adta világon nem szólt be.Ezt csak mi beszéjük be magunknak.
2014. febr. 23. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!