Nem bírom már tovább?! (többi lent)
Figyelt kérdés
Általános iskolában egész végig bántottak testileg és lelkileg is. Nem szóltam senkinek. Se a szüleimnek, se a tanároknak senkinek csak tűrtem. Rossz volt azt hallani, hogy haszontalan vagyok és, hogy nem vagyok jó semmire. Most 17 éves vagyok de most is egy senkinek érzem magam. Az iskolai problémákkal együtt itthon is voltak. A szüleim vitáztak rengeteget. Apám agresszív volt, csúnyán beszélt nagyon velünk. Egyszer a nővéremet úgy szájba vágta, hogy felrepedt a szája (előttem) én akkor még általánosba voltam és rossz volt nézni, hogy 1-2 hétig fel volt repedve a szája. Egyszer karácsonykor nem találtunk valamit és anyukámat megakarta ütni de anya kitért előle. Azóta a nővérem elköltözött, de még mindig sokat vitáznak. Apám nagyon agresszív, csúnyán beszél és üvölt. Az egyiknap megszorította úgy az arcom (mérgében) hogy utána pár napig fájt a teljes állkapcsom és enni is rossz volt. Mindig lehord minden szarnak. Olyanokat mond, hogy agyonver, ránk gyújtja a házat és hasonlók. Rengetegszer próbál megütni aztán pedig jön mintha minden rendben lenne és mondja, hogy szeret. De én nem bírom. Már 4 éve karcolgatom és vagdosom magam. Rengetegszer gondolok az öngyilkosságra. Most középiskolába járok és eléggé rosszul sikerült ez az évem :/ rengeteget hiányoztam mert nem akartam kimozdulni itthonról. Néha jobban érzem magam, jobb kedvem van aztán pedig olyan mélységig megy le az érzésem, hogy meg kell ölnöm magam és hogy úgysem szeretnek. Sokkal jobb lenne ha nem élnék. Nincs nap, hogy ne sírnék és ne karcolgatnám magam. Lehet valami komoly bajom van? :(2013. aug. 13. 01:25
1/1 anonim válasza:
Elég komoly. Erről ha eléggé összeszeded magad mindenképp le kell ülnöd beszélgetni apukáddal, esetleg beszervezni egy pszichológushoz, mert ez így nem mehet tovább. De néha egy mélyre ható beszélgetés rengeteget segít. Továbbá, nem tudom ez mennyire segítene, de ha depis vagyok nekem az szokott segíteni ha leülök a zongorámhoz kikapcsolok mindent és csak játszok. érdemes lenne beszerezni valami, bármilyen hangszert vagy rajzolni, esetleg naplót írni, kiadni magunkból a stresszt, de valami sport is nagyon jó erre. Nálam ezek remekül beválnak. Ha az öngyilkosság gondolata jut eszedbe, próbálj beszélni barátoddal, nővéreddel vagy anyukáddal. Aki legközelebb áll hozzád. Nem lesz könnyű, de van visszaút akármilyen hihetetlen. És. Nagyon értékes ember vagy, hiszen annyi mindent szó nélkül eltűrtél, nagyon erős vagy szóval meg ne próbálj arra gondolni hogy meg kell halnod. Igenis vannak akik szeretnek és törődnek veled, őket keresd, ne azokat akik idióták és bántanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!