Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Én már nem bírom tovább!...

Én már nem bírom tovább! Valaki járt már hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

Tanév elején új osztályom lett, mert az előző kiutált. Az új osztály sem szeret különösebben.Tanév felére annyira kikészültem tőlük, hogy pszichiátriára kerültem egy hónapig. Most felvettek egy művészeti gimibe, de félek, hogy ott is utálni fognak. Szerintem azért nem szeretnek, mert nem járok plázázni, olvasok, minthogy filmezzek, nem festem magam és nem is vagyok az a csontsovány alkat. Aki járt már hasonló cipőben az mit csinált?

Ti mit csinálnátok a helyemben? Úgy érzem, hogy mindent megtettem annak érdekében, hogy beilleszkedjek.

14/L

2013. máj. 6. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az osztályod csak egy 'muszáj' közösség. Társadalomban élsz, szokj hozzá.

A teendő az, hogy a boldogságodat ne egy rád erőltetett közösségtől tedd függővé.

Mindenképpen tarts néhány jó baráti kapcsolatot, akikkel megértitek egymást, és szívesen találkoztok. A többi ezután nem számít, gyakorlat lesz hogy kijöjj a "többiekkel", de meg kell tanulni nem a szívedre venni a kapcsolatot az osztályoddal. Nem számítanak igazán.

Ezt leírni könnyű, cselekedni már nem annyira.

2013. máj. 6. 11:16
 2/7 anonim válasza:
Figyelj az elsődleges, hogy próbálj meg nem foglalkozni azzal amit mondanak. Amikor bemész az osztályodba ne egyből úgy kezd, hogy úr isten ők is utálni fognak, próbálj meg barátkozni, legyen erős kisugárzásod, lássák azt, hogy erős lány vagy, biztosan nem fognak piszkálni. :) Én is jártam már ilyen cipőben, hogy folyton piszkáltak azzal, hogy "csúnya vagyok, kövér" sőt még a hajszínemmel is cikiztek, mivel vörös vagyok. Én sem mondhatom magamat egy csont sovány alkatnak, de elfogadtam magamat így, és láss csodát nőtt a kisugárzásom is. :) Légy mindig vidám, mosolyogj!! :)
2013. máj. 6. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Észre sem veszed magad, de kissé Te is ítélkezel másokon. Mi az hogy "nem is vagyok az a csont sovány alkat." Azt hiszed, hogy nekünk könnyű? Pont, hogy minket sem akar befogadni a társadalom, mindenki azzal nyaggat minket, hogy jó lenne, ha híznánk egy kicsit vagy éppen felhúzzák a pólójukat a hasukon és a "hurkáikat" fogdossák (bocs, máshogy nem tudtam kifejezni), hogy majd ők adnak ránk pár kilót. Ez olyan mindennapos már..

Nem akarok vitát, félreértés ne essék, csak azt szerettem volna kulturáltan közölni, hogy nekünk is van olyan rossz, mint neked/nektek. Egyébként sajnállak, remélem majd jobb lesz. Több önbizalom, ez a titka mindennek.

2013. máj. 6. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokát. Utolsónak: köszi a válaszod, de nekem ezzel a kérdéssel nem az volt a célom, hogy kiutáljam a vékonyakat, hanem az hogy engem azért csúfoltak,mert kövér vagyok. Megértem a vékonyakat is, valamilyen szinten ugyanabban a cipőben járunk.
2013. máj. 6. 11:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért nem fogysz le egészségesre?

Nem a társadalmi nyomás miatt, kizárólag az egészséged miatt (talán kicsit a társadalmi nyomás miatt is..)?

2013. máj. 6. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Hogy utalhattak ki? Marmint arra gondolok, hogy azert valakit nem peceznek ki maguknak, ha csak nem ad ra okot az illeto a hozzaallasaval stb. En is csunya es kover voltam altalanosabn, ill gimiben, de azert annyira nem bantottak. Igy utolag azt latom, hogy en fogtam fel tul dramatikusan a dolgokat. Nem a kornyezetunk hataroz meg minket, hanem az ahogyan befogadjuj ezekez az ingereket. Ezen probalj meg valtoztni. Probalj meg szembe menni a dolgokkal, nem elmenekulni. Nem ez a megoldas. Ha egyedul nem megy keress vfel egy pszcihologust. Az onertekeleseden mindenkeppen javitanod kell, ez nyilvanvalo. Ez nem konnyu feladat, de nem is lehetetlen: ). Kitartast es sok sikert az uj sulihoz. Egy uj ev, uj suli, uj elet. Amilyen a kezdet, olyannak fogadnak majd el.
2013. máj. 7. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Középsuliban általában már normálisabb emberek vannak. Én sok sulit megjártam, hidd el nekem, ők már felnőttesebben gondolkodnak. Ha meg mégis valahogy olyan osztályba kerülsz, ami pont csak hülyékből áll, védd meg magad, ha bántanak. Ennyi. Jobb mint tűrni.

Mondjuk én azt csináltam az első középsulis osztállyal, hogy abszolút nem vettem ki a részem a közösségből. Mindig egyedül ültem, szünetben is egyedül voltam, max. akkor beszéltem a többiekkel ha nagyon muszáj volt. És elmondtam nekik, hogy ez nem azért van, mert utálom őket, hanem mert nekem így kényelmes. Mondjuk ezt is csak akkor lehet megcsinálni, ha már érettebb gondolkodásúak. De szerintem amúgy is előbb-utóbb megszoknák. Én egyáltalán nem próbáltam beilleszkedni, mégsem értek hátrányok. Aztán lehet hogy a hátam mögött beszéltek, de én azt sosem hallottam vissza, meg amúgy is kit érdekel.

2013. máj. 10. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!