Teljesen motiválatlan vagyok. Mit tegyek?
Az értelmi képességeim elég jók, könnyen tanulok, de hamar megunok minden tevékenységet, mert nem jelentenek flow-élményt számomra, és igazából semminek se látom értelmét hosszútávon. Pénzkeresés, hírnév, hatalom, presztízs, karrier NEM érdekel. Nem is teszem oda magam igazán soha semmibe. Viszont már ott tartok, hogy az unalmat is unom...
Van Hamvas Bélának egy írása Arlequin címmel, na azt a figurát, mintha rólam írták volna, némi különbség persze van azért. Akit érdekel ez a fajta életérzés, olvassa el ezt:
Tudom miről beszélsz, de azért elolvasom.
Az unalom maga a menyország, mert mit is jelent? Azért unatkozol, mert nem vagy éhes, szomjas, fáradt, magyarán nincs semmire se gondod, maga a paradicsom.
Én így vélekedtem, de engem is megőrít már az örökös unalom... A düh nálam meg depressziót szül...
Nem tudom, én is ugyanúgy érzek, ahogy te. Nekem is jól jönne valami tipp...
Talán a társaság segít, egy őszinte beszélgetés valakivel, akiben megbízol. Vagy ha sikerül találnod egy olyan célt, amibe nem unsz bele és aminek értelmét látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!