Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van még remény a változásra...

Van még remény a változásra vagy így kell leélnem az életem?

Figyelt kérdés
Néha úgy érzem kettős énem van. Egyik szeret mindenkit és optimista a másik az örökké elkeseredett. A hangulatom néha egy napon belül többször változik. Felkelek reggel és jól érzem magam,vidám vagyok aztán egyik pillanatról a másikra mély depresszióba zuhanok és rám tőr az "engem senki sem szeret,senkinek sem hiányzom" érzés. Akaratos vagyok és a családom meg a barátaim szerint minden úgy van jól ahogy én kitalálom és nem veszek figyelembe semmit. Mindenbe beleszólok sajnos és megbántok olyanokat akiket szeretek. Érzem,hogy körülöttem az embereket feszültségbe tartom a viselkedésemmel és ezzel az addig kialakult jó hangulatot is megölöm ha valahova betoppanok. Nagyon tudom,hogy min kellene változtatnom de valahogy mégsem megy. Nem tudom szabályozni ezt a dolgot magamban mert hiába az elhatározás ez csak úgy jön,hirtelen és minden ok nélkül. Az biztos,hogy beteg vagyok és voltam is orvosnál már ezzel de azon kívül,hogy telenyomtak hangulat javítókkal nemigen történt más kezelés. Nem vagyok már fiatal és egyre jobban elkeseredem ezen a dolgon amivel gondolom csak rontok az amúgy is katasztrofális helyzetemen.Egyedül élek de nem is vagyok képes egy kapcsolatra épp a fentebb felsorolt dolgaim miatt. Mit tudnék tenni? Hogyan lehetne ezen változtatni?
2013. júl. 31. 08:52
 1/2 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy igazi, átformáló változás csak krízis mellett történhet meg. Szerintem egy hozzád megfelelő partner kell az életedbe. Változtatni mindig lehet, pokoli nehéz dolog, de végső soron ha a lényünk egészét figyelembe véve valami fáj, azt minden porcikánk, minden sejtünk megakarja majd gyógyítani. A tudatalattiból feltörő vágy, elhatározás csak egy jó partner mellett kaphat akkora energiát és számodra elég ösztönzés, hogy beteljesüljön. Egyébként, te saját maga hogy jellemeznéd a gyerekkorod? Mik voltak azok a traumák, amik elültették benned a negatív érzéseket amik sokszor birtokolnak?
2013. júl. 31. 09:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Elég nehéz gyerekkorom volt. Sokat vertek és alig kaptam szeretetet. Biztosan kihat ez is a mostani jellememre de az az érdekes,hogy az akaratosságomon kívül a többi rossz tulajdonságom nem volt még meg 16-20 éves koromban mert akkoriban mindig vidám voltam.Mellettem nem unatkozott senki és mindenki kereste a társaságom. Fogalmam sincs hogyan és mikor lett belőlem ennyire rossz ember.
2013. júl. 31. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!