Van remény a változásra vagy ki kell lépni? Segíteni szeretnék.
Van a legjobb barátnöm, szinte már testvéremnek tekintem. Összejött nyár végén egy sráccal, aki vidéken lakik. Hetente 1x találkoznak, hétvégén, mikoris a barátnöm leutazik hozzá. Nem is ez a gond. Hanem, hogy a srác teljesen rá van állva egy legális drogfajtára, amitöl teljesen elment az esze. Azt mondja, hogy ö senkit nem szeret, csak azt a drogot. A barátnömet sem szereti, csak azért van vele, mert a barátnöm szerelmes belé. És azt akarja, hogy neki jó legyen, de a srácnak tökmindegy, hogy együtt vannak-e vagy nem. Mondtam barátnömnek, hogy az lenne a legjobb ha szakítana vele, de ö abban reménykedik, hogy megváltozik és megszereti ha felkerül Pestre és több idöt tudnak együtt tölteni. Én ebben nem hiszek.
Szerintetek?
Szia!
Sajnos a drog általában erősebben befolyásolja a személyiséget, mint bármely természetes úton "előállítható" érzés. Változásra csak akkor van lehetőség, ha a fiatalember önként úgy dönt, hogy neki fontosabb, hogy normális életet éljen. Akarata ellenére megváltoztatni senkit nem lehet; és a barátnőd pláne nem sokat tehet, ha tényleg így van, ahogy írod, hogy a őt csak azért tartja maga mellett, mert a barátnőd szerelmes belé. Vagyis nincs köztük valódi kötődés.
Viszont te, mint a barátnőd barátnője, nem biztos, hogy sokat tudsz tenni. A barátnőd szerelmes, és ez az érzés legtöbbször fölülírja a józan észt. Szóval könnyen lehet, hogy nem hallgatna rád, sőt, ellened fordulna.
Amit viszont tehetsz, és meg is kell tenned: figyelj nagyon a barátnődre, és "légy készenlétben", amikor rájön, hogy nem jó úton jár. Fontos bázis vagy neki, és fontos kapocs a normális világhoz.
Komolyan mondom, hogy nagyon figyelj rá. A drog nem válogat; és egy elvakult érzés könnyen rávehet bárkit, hogy kipróbálja.
Csináljatok gyakran érdekes, színes programokat a barátnőddel, hogy ne essen ki a valódi, normális világ körforgásából.
Egyébként mit értesz az alatt, hogy legális drog? Tudod, az, hogy ki, milyen droghoz nyúl, sokat elárul az illető személyiségéről is.
Remélem, tudtam segíteni.
Szép napot neked!
ParlanDo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!