Van még remény, hogy kijövök a depresszióból?
Szia kedves mindenki. 30éves, 2.diplomás (jogász, még a pecsét sem száradt meg rajta) nő vagyok, 2 gyermekkel, férjjel, szép családi élettel. Hánytatott gyermekkorom volt, és valahogy úgy érzem, most csúszott meg az idegrendszerem. Folyamatosan depressziós vagyok, türelmetlen, nem tudok hátat fordítani senkinek, akik miatt most itt tartok. A vizsgák is kikészítettek tény, de szerintem ha most bekerülnék a pszichiátriára, garantáltan a semmiért csináltam meg az egyetemet, a pszichológia tesztnél később, ha kellene bárhol csinálnom, biztosan buknék.
Már fél éve járok terápiára, nem segít. Nem tudom, mit kellene tennem, hogy újra rendes életet éljek. Imádom a családomat és a gyerekeimet, a férjemmel jó házasságban élünk, nem szeretném ezt elrontani. Volt valaki ilyen helyzetben? Van kiút? Köszönöm, ha legalább elolvassátok.
Szia! Gondolom hányattatott volt a gyerekkorod. :)
(Nem hánytattak meg.)
Az a helyzet, hogy nem lehet a leírtakból sokat megtudni, így írni sem lehet rá nagyon semmit.
Lehet tudni, hogy miben nyilvánul meg a depresszió, ki látja kárát, milyen szituációk váltják ki?
Mi a célod? Jogászként gyorsan elhelyezkedni? Nem inkább magad és családod miatt szeretnél kijönni ebből a csapdából?
Ó, elírtam:) nem látja kárát a család, magamban tartom, de a férjemnek elmondtam. Támogat mindenben, az az igazság, hogy nem biztos, hogy egyáltalán jogászként akarok érvényesülni, a doktori iskolán nem is gondolkodtam, szóval a milliomodik mezei jogász vagyok, ha most elmegyek aktákat tologatni, közel ennyit keresek majd, mint most, ...
Igazából az jutott az eszembe, hogy ha teszem azt, bevonulok pár napra a kórházba önként, akkor az segíteni fog? Lesz nyoma? Ha ráncba sikerül magam szedni és belevágni a doktori sulinak, de pl az ügyészi pályát választom, (nem valószínű, csak egy pl) akkor nyilván utána néznek... Ezzel pedig oda a nem létező karrierem......!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!