Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek a pókoktól, itthon már...

Félek a pókoktól, itthon már wc-re sem merek menni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Jártam pszichológushoz, de ez a téma valahogy mindig ki lett kerülve (fogalmam sincs, miért).

Gyermekkorom óta rettegek a pókoktól, ha zárt helyiségben meglátok egyet, már azonnal folyik rólam a víz, szédülök, és remegek. Egyszóval pánikolok. Már olyannyira elfajult az évek során a helyzet, hogy itthon egyszerűen nem tudok wc-re menni. Leginkább kaszással, de előfordul, hogy a tömzsibb pókokkal van belakva a fürdőszoba. Rettegek. Ha wc-re ülök, görcsölök folyamatosan, és kapkodok. Hashajtót is próbáltam, hiszen akkor muszáj menni, akár félek, akár nem, de akkor is borzalmas, folyamatos a pánik.

Igazából tudom, hogy millió efféle kérdés van már és azt is tudom, hogy közhelyes eset, de bízom benne, hogy lesz itt valaki, aki bármilyen módon tudna segíteni!

Előre is köszönöm, 19/L

2013. júl. 30. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehetne több eszed is, nálunk tesóm unokahúga annak idején vadászta a pókokat játszott velük, itthon nincsen olyan pók amitől bajod lenne..

Azért van benned ez a félelem mert ijesztőnek látod őket, pedig nem veszélyesebbek egy verébtől

Vegyél erőt magadon és kezeld alsóbbrendűként ezt a kis lényt, mert Ő beéri egy kis sarokkal direkt hogy ne zavarjon téged

Milyen feleség leszel? A gyerek hamarabb tapossa el a pókot, mint az anyja?

21/F

2013. júl. 30. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Első: a fóbia nem így működik. Minden fóbiás tudja, hogy irracionális és bagatell hülyeség a félelme, ettől a fóbia még nem múlik el. Ha kisebb mértékű akkor apránkénti "szoktatással" (fokozatosan egyre közelebb hozni a fóbia tárgyát és a fóbiást) leküzdhető, súlyosabbnál ez nem játszik.

Kérdező: Kérj meg valakit, hogy alaposan takarítsa ki és fertőtlenítse a fürdőt, nálunk pl. félévente ha egy pókot látni benn, pedig nekem nincs arachnofóbiám. Aztán a szellőzők, talajmenti rések környékét lehet rovarirtóval kezelni, vagy lehet elektromos rovarriasztót is használni, a pókokat is távol tartja (pláne, mert rovarokat esznek). Ha van ablak a fürdőben, mehet rá szúnyogháló.

2013. júl. 30. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Segítene megnyugodni ha kb hetente befújnád bogárirtó szerrel a házat. Ablakokra meg szúnyogháló. Nekem bevált. Főleg mert azóta nem nagyon láttam pókokat, meg semmi mást sem bent. Nincs mitől félni.
2013. júl. 31. 01:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy alsóbbrendű lények, én egyszerűen nem bírok egy légtérben tartózkodni velük. Az igazság az, hogy mindet elpusztítom, ha látok, még az aprókat is annak tudatában, hogy fel fognak nőni, tehát ezzel a "milyen feleség lesz belőled?" kérdéssel ne támadj, hiszen a jó feleséget/anyát nem az jellemzi, hogy meg tudok-e ölni egy pókot, amitől a gyerekem fél, vagy sem.

Második és harmadik válaszoló: Ezek igazán jó ötletek, pláne a szúnyogháló (furcsa, de még tényleg nem jutott eszembe :)), de a rovarirtót is kipróbálom, hetente! Most úgyis közeledik egy óriási takarítás nálunk, pont jól fog jönni!

Köszönöm a segítséget!

2013. júl. 31. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:
csak megnyugtatásul egy ember élete során kb . 80.000 pókot eszik meg...ugye akkor amikor alszik!!! :D :D
2013. júl. 31. 20:07
 6/8 anonim ***** válasza:

A póklenyelős statisztika urbánus legenda, szándékosan terjesztették el kísérleti céllal, hogy ilyen rövidke, tudományosnak látszó furcsa "tényeket" mennyire hajlamosak elhinni az emberek. A snopes.com-on fenn van a mítosz eredete.

[link]

2013. júl. 31. 20:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Erről a póklenyelős dologról már én is hallottam, de csak 15 pókkal. A 80.000 azért már csúnya lenne... :)
2013. aug. 1. 16:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez a póknyelős dolog nagyon tetszik nekem. Minden alvó mellett ül egy számolóbiztos, és ha nincs meg a norma, akkor lenyomja a torkán a következő delikvenst.

Egyet a papánaaaaak...

2013. aug. 4. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!