Hogy tudnék segiteni a pánikbetegségemen?
Figyelt kérdés
18 évesen kezdődött enyhébb fokozatban. Most 22 vagyok, bár szedtem gyógyszert rá, miután abbahagytam egy évig semmi bajom nem volt. Most néhány hónapja újra kezd elhatalmasodni rajtam, adott helyzetekben. Nem tudok idegen helyen aludni, félek bezárt helyen, tömegközlekedésen, mindig van nálam egy üveg viz, stb. Bár az utcára egyedül járok, sokat autózom egyedül, ilyenkor nincs bajom. Régen sokat utaztam egyedül repülővel is, most meg a párommal szeretnénk elmenni valahova repülővel nyaralni, de már most félek.. Az idegen helyektől, a repüléstől. Nem ismerek magamra, fiatalabban is mindig önálló, talpraesett voltam. Most meg félek ha a párommal vagyok akkor is. Idegen helyen egyáltalán nem maradok meg egyedül. Félek hogy súlyosbodni fog. Gyógyszerektől ódzkodom, nem szeretnék rászokni. Nem szedek semmit. Van valaki hasonló helyzetben? Lehet ezen segiteni?2009. okt. 20. 14:40
1/4 anonim válasza:
Ha önállóan akarod, akkor egy kulcsszó van: akaraterő, győzd le önmagad, meg lehet csinálni, erőltetni kell. Ki kellene deríteni, hogy mi okozza az elbizonytalanodásodat, hiszen a pánikbetegség csak következmény. De lehet segítséggel is: keress ehhez értő pszichológust vagy olyan pszichiátert, aki nem gyógyszerrel kezel. Van viselkedésterápia, hipnózis, a bp-i Pszichiátriai Klinikán virtuális valóság-terápia. Persze ezek pénzbe kerülnek.
2/4 anonim válasza:
Én a kineziologust is javaslom.
Nekem mindig segit ha már nagy a baj.
3/4 A kérdező kommentje:
vannak még valakinek hasonló tüntetei?
2009. okt. 24. 12:22
4/4 anonim válasza:
Én is pánikbeteg vagyok,a hatalmas nagy tömegbe mindig pánikolok félek idegen helyeken stb. régen nem volt ilyen,csak kocsival tudok utazni az eddigi busz helyett,a gyógyszerek segítenek néha de én se akarom rászokni.Egyszerűen gyenge vagyok még ahhoz hogy tegyek ellene valamit is. 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!