Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lehetnek olyan szélsőség...

Miért lehetnek olyan szélsőséges hangulatingadozásaim, hogy egyik pillanatban majd' kicsattanok az életörömtől, a másikban pedig meg akarom magam ölni?

Figyelt kérdés
Ezek az állapotok naponta többször, akár óránként, félóránként váltakoznak. Egyik pillanatban pozitív vagyok és optimista, másikban pedig legszívesebben meghalnék, szomorú vagyok és szorongok. Ez utóbbi egyébként gyakoribb. Meg amúgy mindenben ilyen szélsőséges vagyok, például az evésben (vagy nem eszek szinte semmit, vagy úgy bezabálok, hogy mozdulni sem bírok utána). De bármi másban is. Nem ismerem a mértéket semmiben, valamit vagy nagyon, vagy semennyire. Emellett nagyon határozatlan vagyok, nem tudok dönteni, jól dönteni meg aztán végképp nem. Úgy érzem magam, mint akinek több személyisége van, az egyik 5, a másik 30 éves. Pedig valójában csak 18 vagyok. Mi ez?
2013. júl. 16. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos, segíteni nem tudok, de pont így érzem magam. Érdekelnének majd a válaszok.
2013. júl. 16. 16:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Vagy depresszió, vagy akár lehet bipoláris depresszió is. Az utóbbinak a fő jellemzője a hirtelen hangulatváltozás.

Pontos magyarázatot erre pszichiáter fog tudni adni.

2013. júl. 16. 19:03
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

Nyugalom, nem vagy egyedül!

Ez az egyik problémám nekem is a sok közül...

Depresszióban szenvedsz.

És szorongásod is van.

Minél előbb keress egy szakembert, mert ez nem fog magától elmúlni.

Menj el pszchiológushoz, mert idő kérdése, és jön a pánikbetegség, vagy kényszerbetegségbe is eshetsz.

Sajnos nekem mind a 4 betegség megvan, de már énis készülök szakemberhez :)

A lényeg: Ne hagyd rá, keress egy pszchiológust, mert ez nem játék!!

2013. júl. 16. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok.

A depresszió és a szorongás nem válogat.

Ugyanúgy kialakulhat időseknél, mint fiataloknál.

Én speciel 15 éves vagyok, és már itt járok...

Bánom, hogy nem korábban mentem pszchiológushoz, akkor nem lett volna elb*szva a tini időszakom..

2013. júl. 16. 19:53
 5/9 anonim ***** válasza:

# 4:

Még azért nem vagy teljesen elkésve. Ha tényleg most mész, akkor behozhatod gyorsan a lemaradást. Én is csak 21 évesen mentem el szakemberhez, pedig már 11-12 éves koromtól egyre romlott az állapotom. Nagyon bánom, hogy addig tartott a felismerés...

2013. júl. 16. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:

#5: Úú, te nagyon sokáig gyötrődhettél :/

Szívből sajnállak!!

Nekem még általánosban kezdődött, 5.-6. osztályban.

Akkor még nem foglalkoztam vele, sőt még 8. után is hagytam a dolgot.

Gondoltam, majd elmúlik..

Hát nem múlt el, sőt..

9.-ben beláttam, hogy depressziós vagyok, és szorongó beteg, a pánikbetegségemről még nem tudtam, pedig elég kemény pánikrohamok futottak át rajtam nap mint nap :/

Aztán jött egy hatalmas, gigantikus "vihar" az életemben, és a földhöz csapódtam, nem gyengén.

Ezek után lettem kényszerbeteg, kínzó kényszergondolatokkal.

Nem tudtam arról sem, azt hittem, hogy megőrültem.

Aztán olvasgatni kezdtem a mentális betegségekről, és rájöttem, hogy pánik és kényszerbeteg vagyok már egy ideje..

Nem sokkal utána mindent bevalottam a szüleimnek, és kértem, hogy menjünk pszchiológushoz, mert én ebből egyedül már nem tudok kimászni.

1 hét múlva pedig megyek, és reménykedem, hogy addig míg kibírom valahogy..

2013. júl. 16. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:

# 6:

Hát igen. Sajnos amikor annyi idős voltam, mint te, nem volt még nagyon elterjedve az internet, úgyhogy nem tudtam, hogy mi a bajom. Később 16-17 év körül pedig már állandósultak az öngyilkos gondolatok és azok gyötörnek kisebb szünetekkel a mai napig sajnos.

Egyébként nem kell aggódnod, most már gyakorlatilag félúton vagy a gyógyulásig. Az első nagy lépés, amit sokan nem képesek meglépni, hogy belássák, betegek és segítségre van szükségük. De te meglépted, úgyhogy így tovább! :)

2013. júl. 16. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:

#7: Igen, mikor elmondtam a szüleimnek könnyebb is lett egy fokkal, de ez már lassan feloldódik.

Teljesen visszaestem. Az idegesít a legjobban, hogy van, mikor olyan tör rám, hogy nem érzek abszolút semmit.

Csak a nagy semmi van, nincs boldogság, nincs szomorúság, csak a nagy semmi. Borzasztó egy érzés.

A kényszergondolatok is rendesen kínoznak, és nekem is ott vannak az öngyilkossági gondolatok...

Szóval nehéz...nagyon nehéz...

Hosszú lesz még ez az 1 hét, amit ki kellesz várnom :/

2013. júl. 17. 06:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Elég bipolárisnak hangzol. Hellinger féle családfelállítást javasolok a gyógyszerek mellett.
2013. júl. 17. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!