Miért lehetnek olyan szélsőséges hangulatingadozásaim, hogy egyik pillanatban majd' kicsattanok az életörömtől, a másikban pedig meg akarom magam ölni?
Vagy depresszió, vagy akár lehet bipoláris depresszió is. Az utóbbinak a fő jellemzője a hirtelen hangulatváltozás.
Pontos magyarázatot erre pszichiáter fog tudni adni.
Nyugalom, nem vagy egyedül!
Ez az egyik problémám nekem is a sok közül...
Depresszióban szenvedsz.
És szorongásod is van.
Minél előbb keress egy szakembert, mert ez nem fog magától elmúlni.
Menj el pszchiológushoz, mert idő kérdése, és jön a pánikbetegség, vagy kényszerbetegségbe is eshetsz.
Sajnos nekem mind a 4 betegség megvan, de már énis készülök szakemberhez :)
A lényeg: Ne hagyd rá, keress egy pszchiológust, mert ez nem játék!!
#3-as vagyok.
A depresszió és a szorongás nem válogat.
Ugyanúgy kialakulhat időseknél, mint fiataloknál.
Én speciel 15 éves vagyok, és már itt járok...
Bánom, hogy nem korábban mentem pszchiológushoz, akkor nem lett volna elb*szva a tini időszakom..
# 4:
Még azért nem vagy teljesen elkésve. Ha tényleg most mész, akkor behozhatod gyorsan a lemaradást. Én is csak 21 évesen mentem el szakemberhez, pedig már 11-12 éves koromtól egyre romlott az állapotom. Nagyon bánom, hogy addig tartott a felismerés...
#5: Úú, te nagyon sokáig gyötrődhettél :/
Szívből sajnállak!!
Nekem még általánosban kezdődött, 5.-6. osztályban.
Akkor még nem foglalkoztam vele, sőt még 8. után is hagytam a dolgot.
Gondoltam, majd elmúlik..
Hát nem múlt el, sőt..
9.-ben beláttam, hogy depressziós vagyok, és szorongó beteg, a pánikbetegségemről még nem tudtam, pedig elég kemény pánikrohamok futottak át rajtam nap mint nap :/
Aztán jött egy hatalmas, gigantikus "vihar" az életemben, és a földhöz csapódtam, nem gyengén.
Ezek után lettem kényszerbeteg, kínzó kényszergondolatokkal.
Nem tudtam arról sem, azt hittem, hogy megőrültem.
Aztán olvasgatni kezdtem a mentális betegségekről, és rájöttem, hogy pánik és kényszerbeteg vagyok már egy ideje..
Nem sokkal utána mindent bevalottam a szüleimnek, és kértem, hogy menjünk pszchiológushoz, mert én ebből egyedül már nem tudok kimászni.
1 hét múlva pedig megyek, és reménykedem, hogy addig míg kibírom valahogy..
# 6:
Hát igen. Sajnos amikor annyi idős voltam, mint te, nem volt még nagyon elterjedve az internet, úgyhogy nem tudtam, hogy mi a bajom. Később 16-17 év körül pedig már állandósultak az öngyilkos gondolatok és azok gyötörnek kisebb szünetekkel a mai napig sajnos.
Egyébként nem kell aggódnod, most már gyakorlatilag félúton vagy a gyógyulásig. Az első nagy lépés, amit sokan nem képesek meglépni, hogy belássák, betegek és segítségre van szükségük. De te meglépted, úgyhogy így tovább! :)
#7: Igen, mikor elmondtam a szüleimnek könnyebb is lett egy fokkal, de ez már lassan feloldódik.
Teljesen visszaestem. Az idegesít a legjobban, hogy van, mikor olyan tör rám, hogy nem érzek abszolút semmit.
Csak a nagy semmi van, nincs boldogság, nincs szomorúság, csak a nagy semmi. Borzasztó egy érzés.
A kényszergondolatok is rendesen kínoznak, és nekem is ott vannak az öngyilkossági gondolatok...
Szóval nehéz...nagyon nehéz...
Hosszú lesz még ez az 1 hét, amit ki kellesz várnom :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!