Depresszióval kezelnek, gyógyszert szedek, mégsem érzem, hogy nagyon használna. Durva hangulatingadozásaim vannak még mindig, miért?
napi 20 mg cipralexet szedek, kb. 2 hónapja kezdtem el.
KB egy hónap után azért feldobódtam, jobb kedvem lett, bár nem tudom, hogy a gyógyszer miatt-e, vagy azért-e mert megismertem egy kedves fiút...
Viszont ha pl vele találkozom, addig jól érzem magam, de rögtön utána 180°-os fordulatot veszek, és nagyon rosszul kezdem érezni magam, meg van, hogy vele is, de tudom, hogy nem a személye a baj.
Egyszerűen egyik pillanatban fel vagyok dobódva, és egy pillanat alatt képes vagyok olyan állapotba kerülni, hogy lelépnék a busz elé..
Menj vissza a pszichiáterhez, és mondd el neki azt amit írtál:
"Egyszerűen egyik pillanatban fel vagyok dobódva, és egy pillanat alatt képes vagyok olyan állapotba kerülni, hogy lelépnék a busz elé.."
Valószínűleg gyógyszert fog váltani.
Köszönöm a válaszod!
Hát igazából eddig is ez volt a baj, ezért emelte 10-ről 20 mg-ra, és tényleg jobban vagyok, de nagyon sokszor vagyok ok nélkül nagyon lehangolt, még mindig..
És nem vagyok benne biztos, hogy tényleg csak a mindenféle gyógyszer a megoldás... :S
Kedves kérdező!
Szedd tovább a cipralexet, és ha kaptál hozzá nyugtatót, azt is. Ez a gyógyszeres rész. Lehetőség szerint rendszeresen, azonos időben minden nap. A másik pedig, amit magadnak kell megtenned, hogy változtatsz az életeden. Persze itt ne nagy dologra gondolj. Írnék pár dolgot: máskor kelsz fel mint ami a szükséges. beiktatsz, elveszel a cselekvéseid közül valamit. Keresed a társaságot, és kerülöd azt a stresszhelyzetet, amitől kialakult a depressziód. Szóval változtass. Keress uj embereket. Cseteljél, ha tudod kezelni a szgépedet.
Ja és a cipralexnek kb 3 hónap, vagy még több idő kell, hogy elkezdjen hatni. Úgyhogy még nyugi. Amit nagyon nem szabad: alkohol, cigaretta. Durvábbra nem is gondolok. Ha esetleg a sex-el gondjaid lennének a gyógyszerszedés miatt, ezerszer visszakapod majd, ha meggyógyulsz. Szóval tegyél magadért! Sportolj, fussál, bármit. Nagyon megéri.
Köszönöm szépen!
Megkérdezhetném, hogy te is szedtél-e hasonlót? Csak azért, mert írtad, hogy nagyon megéri.. :)
(Egyébként 20 éves vagyok, sajnos az is egy nagy problémám, hogy eléggé antiszociális vagyok, szexuális életem pedig konkrétan nincs, szóval ilyen téren nem tudom, hogy változott-e valami.. : P)
Az antidepresszánsok elég lassan hatnak, csak legalább 3 hét szedés után. Két hónap múltán, ha nincs szignifikáns javulás, még emelhetik az adagot, de dönthetnek más gyógyszer mellett is. Az esetedben tapasztalható hangulatingadozás esetleg árnyalhatja a diagnózist, de ezt az orvosnak kell eldönteni, a Te elbeszélésed alapján. Ha az "illető" olyan jó hatással van Rád, lehet, hogy nem gyógyszert kéne szedned, hanem... hmmm. :D
A gyógyszerek egyébként csak a betegség tüneteit enyhítik vagy mulasztják el, az okokat nem szüntetik meg. Ott elsősorban Te vagy a Magad doktora.
Kedves kérdező!
Igen, magam is szedtem. Igen, meggyógyultam. Eszembe sem jutott olyan, hogy ima, gyógytorna, homeopátia. Szedtem a gyógyszert, és leveleztem a www.bura.hu -n. Innen vettem az erőt és a tudatot, hogy jó úton járok. Tudod, sorstársakkal leveleztem. Többen már előbbre jártak, voltak akik később kezdték. Így látszott az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!