Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan felejthetek el végleg...

Hogyan felejthetek el végleg dolgokat?

Figyelt kérdés

Amikor gimnazista lettem, volt egy gyerek akinek nem voltam szimpatikus első látásra, és rámaggatott egy gúnynevet. Egy meleg tinisztárról nevezett el. Az egész iskola engem csesztetett akkor, én meg depressziós lettem. Mivel mindenki utálta azt az "énekest", és nekem pont az volt a gúnynevem, így mindenki velem tette meg azt amit vele szeretett volna, mindenki rajtam vezette le a haragját. Depressziós voltam, rengeteg alkoholt és egyebet fogyasztottam, még orvosnál is megfordultam, de nem csinált semmit azon kívül hogy rászokatott a nyugtatóra.

Már kijártam a gimit, lett munkám, elkezdtem edzeni is. Azóta 32kg izmot szedtem fel, ezzel egyenesen arányosan önbizalmat is. Szereztem barátokat, barátnőm is lett.

De még mindig rémálmok gyötörnek. Abban az időben játszódnak amikor basztattak, és nagyon gyakran. 2-3 naponta. Ilyenkor általában felébredek hajnalban és nem is alszok vissza.

Hogyan szüntethetném meg?

2013. júl. 15. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust...
2013. júl. 15. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélgess erről valakivel, akiben nagyon megbízol és tudod, hogy segíteni fog. Sokat használ, ha valakivel meg tudod osztani az ilyen nehézségeket. Kibeszéled magadból és lassan-lassan majd megfakul, egyre kisebb jelentőssége lesz.
2013. júl. 15. 22:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, ha valakiben teljesen megbízol, akkor beszélni kell róla. Ha nincs ilyen, segíthet, ha leírod. Én írni szoktam. Csak elkezdem és a végére megvan a válasz a kérdésekre, jobban átlátom és elszáll a dühöm, a szomorúságom és a kiábrándultságom. Másként tekintek a problémára, mert kicsit kívülről látom. Amíg az ember nem adja ki magából, addig úgymond a bajával együtt él, benne gyötrődik és úgy tűnik, nincs kiút. Segíthet még, ha mások hasonló problémáiról olvas az ember. Neten rákeresni vagy könyvet ezzel kapcsolatban. Akkor találkozik az ember hasonló sorsú emberekkel, sőt még rosszabb helyzetűekkel és ennek ismeretében már nem olyan kilátástalan és nehéz a saját gondja. Remélem segít valamelyik. Hidd el, akik bántottak, nagy terhet vettek a vállukra. Ezért még számolniuk kell előbb vagy utóbb. Mindenki megkapja azt, amit megérdemel. Szerencsére te jól jöttél ki belőle, vannak akik nem voltak ilyen bátrak.
2013. júl. 15. 23:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyedül nagyon nehéz. Szükséges hozzá egy megfelelően kiképzett pszichoterapeuta, aki a fiatalkori eseményekhez kapcsolódó érzelmeket segíti megváltoztatni. Figyelmedbe ajánlom a Youtube-on: "Lelki bajok, megoldások", és "Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez" sorozatokat.
2013. júl. 16. 09:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak pszicoterápiával. De nem olyannal, hogy elmész a pszichomókushoz, oszt az annyit csinál csak hogy beszélj a gyerekkorodról és kész, aztán meg fizesd az óradíját.Olyan kell aki terápiát is alkalmaz, lehetőleg a rapid terápiákból valamit, nem pszichoanalízisest, ami abból áll hogy csak beszélgettek osz jóccak. Segíthet még a KIP, a családfelállítás, a pszichodráma, agykontroll, stb.
2013. júl. 17. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:
KEress könyveket akár a neten is a tranzakcióanalízisről, a "sorskönyvekről", a tudatalatti programokról, a transzperszonális pszichológiáról, menj önismereti tanfolyamokra, lehet ezt titokban is, ne várj ezekkel, ne cseszd el a fiatalságodat, ha már a tinédzser korod ráment.
2013. júl. 17. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!