Hogy lehet fejleszteni a memóriát? úgy érzem h semmire nem emlékszem már amit a suliban tanultam és hamar elfelejtek dolgokat, erre van vmi megoldás?
Ebből az elsőt én rendszeresen alkalmaztam, és sokat segített. Nagyon sok minden ezzel a módszerrel megragadt az agyamban, és hosszú idő után is fel tudom idézni:) Sok sikert!
Nagyon jó, amit az előző javasolt, de kissé körülményes. Én azt tudom javasolni, hogy az anyagból csinálj puskát. Én úgy csináltam, hogy nagyobb anyagot vázlatoztam, majd ezt is kivonatoltam. A papírra ( puskára) már csak pár szó kerüljön, ami felidézi a vázlatot, és ez az anyagot. A végén a puskát nem is kellett használnom, csak felidéztem...
A lényege, hogy nem lehet egy természettudományi ( akármilyen) művet a nagy semmibe megjegyezni. Részekre kell bontani, és azt megint tovább bontani. Foglalkozni kell az anyaggal, megérteni, kivonatolni. Ez a memória fejlesztése. Ha tudod, hogy erre az anyagra később is szükséged lesz, előszedegetni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!