Miért nem érti meg ezt?
Komoly mentális bajom van, de anyám nem érti meg. Pedig voltam pszichológusnál is és az is elmondta, hogy igen, bajom van, és jó lenne ha ezzel foglalkoznánk... Anyám is ott volt velem, de még akkor sem fogta fel.
Ha valamiért úgy látja rajtam, hogy bajom van, akkor elkezdi mondani, hogy "jaj, mikor én fősulis voltam akkor mellette dolgoztam is!" vagy "hát pedig én ma is bementem dolgozni, és a főnököm blablabla"
Pedig ezzel nem segít, hogy ő elmondja hogy neki milyen nagy a "tűrőképessége", sőt, csak sokkal rosszabbul érzem magam miatta, hogy én meg nem tudok szinte semmit csinálni. És mivel állandóan erősíti bennem a bűntudatot még nehezebb bármit is csinálnom.
Tudom hogy most vagy azt mondjátok ti is mint anyám, hogy "ne hisztizzek" vagy hogy "szedjem össze magam", vagy jobb esetben azt hogy beszéljek vele... De én erről félek beszélni vele. Viszont én ezt már nem bírom, hogy állandóan ezt kell hallgatnom. Hogy vezessem rá hogy ez nekem tényleg nagyon rosszul esik?
Nehéz helyzet.
Az én anyám sem érti meg az ilyesmit. Orvos által felírt gyógyszereket szedek egyes komoly bajaimra (pl. a szívemre is), mégis úgy van vele, mintha csak unatkoznék és házimunka helyett kapkodnám be a tablettákat.
Nálunk is hasonló a helyzet, ha megkérem, hogy ne kiabáljon velem, mert felmegy a vérnyomásom - a gyógyszer ellenére is- és fáj a szívem, akkor csak annyit mond, hogy neki is. Ha azt mondom halkabban próbáljon már meg beszélni, mert hasogat a fejem, akkor neki is...
Bármit mondok, az a baja neki is van rögtön! (Pedig pontosan tudom milyen problémái vannak és mik nincsenek, egy orvoshoz járunk, én intézem az ő dolgait is.)
Nálunk csak az jött be, ha az orvos rápirított, hogy vegye már komolyabban a dolgokat (mert panaszkodtam, hogy én változtatnék, de anyám nem támogat benne, sőt nem is érdekli az egész).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!