Az milyen betegség, ha valaki folyton félrehallja vagy nem
érti a szavakat?
Figyelt kérdés
Hogy valaki mond valamit és a többiek rendesen értik, én meg vagy csak valami érthetetlen halandzsát hallok, vagypedig valami hülye szót hallok helyette.
De a hallásom teljesen normális, gimiben volt hallásvizsgálat, ott is minden ok volt, meg sokszor van, h pl csak én hallom, h csörörg a telefon stb. Csakis az emberi beszéd megértésével vannak problémáim. A dalszövegeket is mindig vagy félreértem, vagy egyáltalán nem értem.
2009. aug. 9. 17:33
1/9 anonim válasza:
szelektív hallás :)
2009. aug. 9. 17:59
2/9 anonim válasza:
Velem is ez van. A suliban a védőnő azt mondta, hogy semmi bajom a halásommal pedig sokszor velem is előfordult, hogy egyszerűen nem értem mit mondanak nekem. Dalszövegről nem mondok semmit mert japán zenéket szeretem és azt meg amúgy sem értem. De TV-zni tudok azt értem de ha valaki beszél hozzám azt már nem biztos. Várom én is a válaszokat :D
18/f
2009. aug. 9. 18:49
3/9 anonim válasza:
Szerintem nem szelektív hallás, hanem szelektív figyelem!
2009. aug. 9. 19:00
4/9 anonim válasza:
Sziasztok! Először is,én a helyetekben még egyszer utána járnék egészségügyi szempontból a dolgoknak.Menjetek el a körzeti orvoshoz,és mondjátok el,mi a probléma.Az,hogy hallod a telefont,stb még nem zárja ki a bajt,a hangok különböző frekvenciatartományban vannak.De esetleg idegrendszeri területen,a hangok felfogásánál,a ("felfogásos hallásnál"),értelmezésénél is lehet elváltozás-ezeken,ha így van,orvos tud segíteni,de így ne hagyjátok.Bár előfordulhat az is,hogy tényleg csak figyelmetlenség okozza,valamiből kifolyólag,és ez nektek fel sem tűnik.Egyébként meg valamilyen szinten ezzel mindenki így van,mindenki félreért valamit,de ha ezt kórosnak találjátok,ha sokszor egymásután ismétlődik,szerintem az a legjobb ha erről beszéltek valakinek és orvos véleményét is kikéritek.
2009. aug. 10. 13:23
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Tudom, hogy másokkal is előfordul, nem nem ENNYIRE. Ezt mi okozhatja?
2009. aug. 10. 16:32
6/9 anonim válasza:
Afázia?
2009. aug. 10. 17:45
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát a beszédemmel minden rendben van, és nem kaptam stroke-ot se agyvérzést. (kicsit utánajártam az afáziának)
2009. aug. 10. 23:34
8/9 anonim válasza:
Távábbra is csak az orvost tudom javasolni,ha nincs semmi,akkor legalább meg tudsz nyugodni:))
2009. aug. 11. 18:50
9/9 anonim válasza:
Én is így voltam egy darabig, mint te. Lehet, hogy hülyeség, de szerintem lelki oka volt... Részletesebben nem fejtem ki, mert még névtelenül is elég személyes lenne. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!