Elektrosokk kezelést csinálnak kérésre is, általános közérzet javítás céljából, vagy agyműködés serkentésnek?
Hááát... tényleg fantasztikus hatása van. A hetvenes években csinálták a barátnőmnek, utána évekig olyan volt, mint egy zombi. Azóta már nagyon ritkán végzik, szerencsére.
Ajánlok neked a témáról egy szenzációs könyvet, hátha még nem ismered, de a belőle készült film se kutya.
Olvasd el az értékeléseket is!
Ugyan már, biztos valami más miatt lehetett olyan mint egy "zombi", már elnézést, hogy a te kifejezésedet használtam. Ha rosszul lehetne lenni tőle, akkor biztos nem csinálnák. Állítólag nagyon jó a hatása. Csak azt nem értem, hogy akkor miért csinálják ritkán? Ha valami jó, akkor abból minél több kell, nem?
Azt írják, hogy alaptalan a félelem egyes emberekben, mert nincs semmilyen mellékhatása és nagyon jót tesz az agyműködésnek.
Ha jó a hatása, ha nem, annyi biztos, hogy nem fognak valakinek csinálni csak azért, mert ő szeretné.
Azt fogják mondani, hogy se idejük, se pénzük ilyesmire és hazazavarnak.
Én egyébként nem gondolom, hogy annyira szuper lenne, visszafelé is elsülhet (rossz hatással lesz az agyműködésre).
Nem, az elektrosokk kezelés nem egy szuper és kellemes dolog. Általános közérzetjavítás céljából? Agyműködés serkentésére? Ezt a kezelést csak súlyos depressziós esetekben alkalmazták/alkalmazzák, amikor már nincs más megoldás, mert a beteg nem reagál a gyógyszerre. Egyébként kb. 800 mA-t vezetnek át az agyon és súlyos mellékhatások alakulhatnak ki.
Szóval ennyit a fantasztikus hatásokról.
Nézd, amiket írok, azok nem feltételezések, hanem tények. A mai napig vitatott az ECT hatása, sok helyen olvastam, hogy nem is biztosak benne az orvosok, hogy pontosan mit csinál az agyban. Rengeteg embert nyomorítottak meg vele anno, és nem véletlen, hogy ezt ma már tényleg csak nagyon súlyos esetekben alkalmazzák. Nem egy egyszerű depresszió esetén, hanem olyan betegeknél, akik veszélyesek önmagukra és a legkisebb mértékben sem reagálnak a gyógyszerekre.
Egyébként nem úgy értettem, hogy az altatás a fő kockázat. Egy plasztikai műtét előtt is szükség van laborvizsgálatra, csak úgy nem fognak senkit sem altatni, mert a szervezetnek az altatás is megterhelő. De egy rutin plasztikai műtétet szerintem nem lehet összehasonlítani azzal a procedúrával, amikor áramot vezetnek keresztül az agyadon.
Én így gondolom. Ha nagyon érdekel a dolog, akkor inkább kérdezz meg orvosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!